Slider Tech Tech Hírek

Október 13-án jön a PlayStation VR

Szinte mindenhol ugyan azon a napon jelenik meg a Sony saját VR-platformja, itt van az árazás is.

 

Árkülönbségek

Hetekkel ezelőtt kiderült, hogy ősz közepén debütál majd a PlayStation VR, a Sony saját virtuális valóságra tervezett headsete. Most megtudtuk, hogy az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és egész Ázsiában (valamint valószínűleg Európában is) október 13-án kerül forgalomba a készülék. Ennek ellenére a különböző árcédulák eltérnek egymástól. Szingapúrban például 445 amerikainak megfelelő szingapúri dollárért juthatnak a csomaghoz az érdeklődők, ami körülbelül 10%-al többet jelent, mint az eredeti, Egyesült Államokban esedékes, 399 dolláros ár. Míg a briteknél 349 fontot kérnek majd érte, addig az ausztrál üzletekben 550 ausztrál dollárért árulják majd a VR-eszközt.

playstationvr-1

Mennyi az annyi

A dobozban nincs benne a PlayStation Camera és a mozgásérzékelő kontroller sem, pedig ezek a konzol mellett feltételei a PlayStation VR használatának. Elméletben ezeket egyszerre lehet majd megvenni, körülbelül 20 ezer forintos áron. Noha a PlayStation 4 kontrollereivel lehet irányítani a VR-játékokat, aki beruház egy ilyen élményre, annak szinte kötelező mozgásérzékelő darab. Ebből az következik, hogy a vásárlónak a hazai, 130 ezer forint felett mozgó árhoz hozzá kell számolnia a kiegészítőket. Így tehát az, aki mindennel együtt kíván belépni a vállalat virtuális valóságába, annak nagyjából 150 ezer forintra lesz szüksége.

playstationvr-2

Még mindig a legolcsóbb

Ha nem számoljuk az alapot képző konzolt, a PlayStation VR még így is a legolcsóbb készülék a kategóriájában. A rivális Oculus Rift 200 ezer, míg a HTC Vive minden tartozékával 350 ezer forintba kerülhet. Persze ezeket PC-hez kell kötni, vagyis kell még egy olyan asztali gép, amely képes meghajtani a VR-játékokat. Aki már rendelkezik egy ilyennel, annak csupán a szemüvegeket kell megvennie. A Sony headsete emiatt szintúgy azoknak ajánlott, akiknek már van egy PlayStation 4 otthon. Ha nincs, akkor is „mindössze” egy HTC Vive áráért kezdhetünk bele a játékba. A Sony egyébként közel 60 játékot ígér a platformjára, azaz ennyiből válogathatnak majd a játékosok a megjelenés napján.

 

 

Október 13-án jön a PlayStation VR
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − 20 =