Slider Tech Tech Hírek

Itt vannak a GTX 1070M teszteredményei

A GTX 1070M több tucat teszten bizonyított, minden eredménye publikus.

Már készen vannak a notebookok?

GTX10M_letsplay_1

Noha már korábban szivárgott ki néhány információ a GTX 10-es széria mobil változatával kapcsolatban, egy internetes forrás most a GTX 1070M összes teszteredményét is közzétette. A hírek szerint, meglepő módon, a Clevo már megépítette saját játékra tervezett laptopjait, melyekben az NVIDIA GeForce GTX 1080M és a kisebb GTX 1070M grafikus chipjei üzemelnek. A készülékek elvileg 17.3 inches képernyővel és G-Sync technológiával lesznek piacra dobva. A különböző változatok között egyébként Full HD és 4K felbontású modell is szerepel. Ha ez nem lenne elég, a csúcsmodell akár 64 GB-nyi memóriával debütálhat, amivel gyakorlatilag megközelítheti az asztali gépek teljesítményét.

Teszteredmények

Egy ilyen félelmetes konfiguráció mellett természetesen elengedhetetlen volt kipróbálni néhány játékot. A P870DM3-G kódnévre hallgató laptopon több tucat különböző szoftvert teszteltek, más-más felbontáson és grafikai beállításon. A mérést a GTX 1070M-el végezték el, először DirectX 11-en, majd 12-n. Az NVIDIA legújabb üdvöskéje nem okozott csalódást, hiszen a legtöbb játék csak 4K felbontáson izzasztotta meg. Az eredményekből arra lehet következtetni, hogy a VGA használata 1080 pixelen az optimális. Magasabb képpontszám esetén már kompromisszumokat kell kötnünk, ha szeretnénk jó fps-érték mellett élvezni a programokat. Ennek ellenére a kártya képességei lenyűgözők, főképp, ha észben tartjuk, hogy egy notebookba épített megoldásról beszélünk.

GTX10M_letsplay_2

GTX10M_letsplay_3

Áttekintés

A pontos specifikációkat a GTX 1080M eseténben még mindig nem ismerjük. Eddig annyit tudunk biztosan, hogy a mobil GTX 1070-ben több CUDA mag kap majd helyet, mint a PC-s verzióban. Ennek oka az, hogy az NVIDIA igyekszik ugyanazt a teljesítményt elérni a hordozható készülékekbe szánt videokártyákkal, mint a hagyományos modulokkal. Ez mindenképpen kihívás, azonban úgy tűnik, hogy a kaliforniai gyártó nem hátrál meg a feladat elől. Az elv ugyanis a GTX 1060M esetében is érvényes – az előzetes felmérések alapján a legkisebb grafikus kártya az asztali GTX 970-el mozog majd egy szinten, de 80 W-nál nem fog több energiát igényelni óránként. Árat és megjelenési dátumot továbbra sem tudunk, de elképzelhető, hogy a következő hetekben újabb információkat tudunk meg.

gtx10m-1

 

Itt vannak a GTX 1070M teszteredményei
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 + négy =