Tech Tech Hírek

Új, nagyméretű 4K monitorral jelentkezik az AOC

A korábban bemutatott IPS panellel szerelt U3277PQU kiváló alternatívája lesz a frissen bejelentett U3277PWQU, ami az ára miatt is vonzóbb lehet.

Apróbb változások

Alig több mint egy évvel ezelőtt rántotta le a leplet 32 inches, 4K felbontású óriásmonitorjáról az AOC, aminek most U3277PWQU típusszámú társa került bejelentésre. A professzionális szegmenset megcélzó modell csupán a panel technológiáját tekintve tér el az alapváltozattól, így minden más területen ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik. A korábbi IPS panellel szerelt modell most MWA technológiájú megjelenítőt kapott. Szerencsére az olcsóbb megoldás nem jelent semmilyen kompromisszumot, így az újdonság esetében is 3840×2160 képpontos felbontásnak és 178 fokos betekintési szögeknek örülhetnek a leendő felhasználók. A fényerősség továbbra is 350 cd/m2, a válaszidő pedig ugyancsak 4 ms. A LED háttérvilágítás ezúttal is PWM-mentes, azaz hosszú távon is biztonságosan használható, ugyanis a szemek számra zavaró villódzás nincs jelen. A megjelenített színárnyalatok száma 1,07 milliárd, az sRGB színtér lefedettsége pedig 100%. A kontrasztarány viszont még jobb is, mint az IPS modellé, ugyanis amíg az 1000:1 értéknél tetőzött, addig az új változat már 3000:1 aránnyal rendelkezik.

Sokoldalú állvány

Az AOC U3277PWQU állványa sem változott, aminek köszönhetően minden irányba állítható. A döntés -5 és +24 fok között, a forgatás mindkét irányba 165 fokos szögben, a magasságállítás pedig 180 mm-es tartományban lehetséges. Nem hiányzik a pivot/portré módba történő pozicionálás sem, így a különböző kimutatások, vagy a bizonyos grafikai elemek is könnyebben megjeleníthetők. Ha mindez nem lenne elegendő, a 100×100-as VESA furatokkal könnyedén a falra is felszerelheti, ami után a tartó konzol lehetőségein belül bármilyen pozícióba elhelyezheti a kijelzőt. A csatlakozók sora igencsak színesnek nevezhető, a D-SUB és a DVI mellett egy DisplayPort és egy MHL képes HDMI csatlakozó is helyet kapott a felhozatalban. Ezek mellett az USB 3.0-ás hub négy portot kínál a külső eszközök csatlakoztatására. A csúcskategóriás látvány mellett a hangzásról sem feledkeztek meg, amelyről a beépített sztereó hangszórók gondoskodnak.

Az AOC U3277PWQU árát tekintve nem igazán jelentősen de némileg kedvezőbb összegre számíthatunk, a megjelenés pedig néhány héten belül várható.

 

Addig is még megvásárolható az IPS panellel szerelt U3277PQU típusú monitor: 

 

Új, nagyméretű 4K monitorral jelentkezik az AOC
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × négy =