Slider Tech Tech Újdonság

Hamarosan itt a GoPro drónja és a GoPro HERO 5

Szeptember 19-én debütál a GoPro Karma.

Új korszak

A drága kamerasínek és –állványok kora hanyatlóban van, hiszen a költséges felszerelések megvásárlása egyszerűen kiváltható egy alternatív megoldással. Körülbelül egy-két éve váltak ugyanis népszerűvé a drónok, melyek sok más praktikus felhasználási módjuk – például a házhozszállítás – mellett remek segítségnek bizonyulnak a filmes világban is. A gépek oda repülhetnek el, ahová csak a rendező megálmodja, ráadásul mentesíti az operatőröket a veszélyes felvételek elkészítése alól. Egyre több filmben használnak drónokat, sőt, egyre elismertebb szakmává válik az irányításuk és velük történő filmezés. Minden bizonnyal ezen a vonalon indult el a GoPro is, hiszen hamarosan piacra dobják első, professzionális munkára és hobbiszintű célokra egyaránt kiváló drónjukat.

 

Hivatalos, videóval

A vállalat egy rövid Twitter bejegyzésben tette közzé a hírt, hogy szeptember 19-én mutatja be a Karma névre keresztelt termékét. A szűkszavú bejelentésben alig közöltek konkrétumokat, mindössze egy rövid videóval igyekeztek felcsigázni a hangulatot. A klipben az eszköz által készített felvételeket használták fel, és be kell vallani, hogy kimondottan látványos anyagot kaptunk kézhez. A szerkezet munkálatairól egyébként már több mint egy éve tudunk. 2015 tavaszán a Code Conference-en maga a vállalat vezérigazgatója, Nick Woodman számolt be a tervekről. Akkor a készüléket a „tökéletes GoPro-kiegészítőnek” nevezte, megjelenését pedig 2016 első felére ígérte. A csúszás pontos oka ismeretlen, de véget ért a várakozás: csak hetek választanak el bennünket a debütálástól.

gopro-1

Jön Hero 5

A cég már két éve nem adott ki high-end kamerát sem, ezért esedékes a neves Hero-széria új taggal történő bővítése is. Noha csak szóbeszéd, hogy a két gép egy napon kerül a nagyérdemű elé, nem alaptalan pletykáról beszélünk. A vállalat pár napja egy sajtóközleményben az elkövetkezendő heteket jelölte meg a bemutatás időpontjaként, így nem elképzelhetetlen, hogy 19-én lerántják a leplet a Hero 5-ről. A csúcskategóriás modell szinte biztosan a negyedik változat feljavított példánya lesz, azonban még nem ismerjük a részleteket – az árcédula és az elérhetőség egyelőre kérdéses. Mindenesetre megéri kivárni ezt a pár napot; az ünnepekre biztosan bevásárolhatunk a legújabb GoPro-termékekből.

 

 

Hamarosan itt a GoPro drónja és a GoPro HERO 5
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × három =