Tenisz

Babos Tímea karriercsúcsot ünnepel

A friss WTA-világranglista alapján karriercsúcsot jelentő 26. helyen jegyzik Babos Tímeát,

a legjobb magyar teniszezőt. A 23 éves játékos 70. helyen kezdte meg a szezont, majd augusztusban a 33. helyen rangsorolták, most pedig hét helyet javított eddigi legjobbján, köszönhetően annak, hogy pályafutása során először bejutott a US Open harmadik fordulójába, ahol csupán óriási csatában szenvedett vereséget a világklasszis román Simona Haleptől.

„Az idei év hátralévő részére már nem tűztem ki magam elé világranglistával kapcsolatos célokat. Inkább a játék, a játékstílus a fontos. Arra figyelek majd, hogy úgy teniszezzek, ahogyan az utolsó turnén, vagy amikor az év során jól játszottam. Amikor jól játszottam, akkor hogyan építettem fel a játékomat és milyen érzésekkel voltam ott a pályán. Nagyon kellett most ez a pár nap pihenő, jól jött. Elég hosszú turnén vagyok túl, nagyon stresszes időszakkal és mérkőzéssel. Kellett ez a kis pihenő, örülök, hogy itthon lehetek a barátokkal és legfőképpen a családdal! Nyilván nem csak pihenésből áll ez a pár nap. Hétfőtől már elkezdek teljes gőzerővel edzeni, eddig is kondizgattam, hogy szinten tartsam magam. Innentől kezdve újra elindul a mókuskerék: ez most itthon történik, itt kell helytállni. Most nem meccseken, hanem edzéseken kell jól teljesíteni. Most főleg a kondi és a technika kapja a főszerepet. Egy ilyen hosszú turnék után a technika picit elmarad, összeesik, elromlik, főleg a meccseken. Így most teniszben legfőképpen a technikára figyelünk majd. A kondinál pedig az a legfontosabb, hogy jól bírjam majd a szezon utolsó részét. Az a cél, hogy még egy utolsó jó etapot tudjak abszolválni! Biztosan nem lesz könnyű az ázsiai út! Ezt a turnét nem nagyon szeretik a teniszezők, nagyon nehéz ott játszani. Aki mentálisan ott tud lenni, jól koncentrál és pozitív marad, annak ez már fél sikert jelenthet az adott versenyre vagy meccsre. Attól függetlenül, hogy ez az ázsiai turné nekem sem a kedvencem, a maximumot szeretném nyújtani, mint egész évben! Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Az biztos: szívemet-lelkemet kiteszem majd a pályára, ahogyan az idei összes meccsemen! Fantasztikus érzés, hogy a mai naptól top harmincas játékos lehetek egyesben! El sem hittem volna, hogy ez ennyire megmagyarázhatatlanul jó érzést ad! Leginkább motivál a jövő szempontjából. Nyilván ezt már rengetegszer elmondtam, de ismét megteszem: szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített, támogatott! Azoknak, akik éjjel is talpon vannak, hogy drukkoljanak nekem! Azoknak, akik akár egy biztató mondatot szólnak – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos Tímea, akit párosban a 12. helyen jegyeznek.

Ami a férfiakat illető, a boszniai tornán az első körben búcsúzó Fucsovics Mártont a 147. helyen rangsorolják, és visszatért az ATP-listájára Balázs Attila is, akinek karrierje legjobb eredménye a 153. pozíció, ám visszavonult, most pedig a 876. helyen kezdte „második” pályafutását.

 

 

 

Foto: MTI/EPA

 

Babos Tímea karriercsúcsot ünnepel
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − tizenhat =