Játék Hírek Tech Hírek

Itt a Mafia III rendszerkövetelménye

Hivatalossá vált a legújabb Mafia-játék gépigénye.

Régóta várt visszatérés

A 2010-ben megjelent Mafia II hatalmas sikereket ért el, így nem volt kérdéses, hogy elkészül-e a folytatás. Erre viszont közel hat teljes évet kellett várnunk. A 2K Czech és a Hangar 13 közös projektjeként fejlesztett harmadik epizód október 7-én válik elérhetővé. Mostanra tehát már kevesebb, mint egy hónap van hátra, hogy Lincoln Clay bőrébe bújjunk. Az előző részekkel ellentétben az olasz maffia most az ellenségünk lesz, hiszen tönkretették főhősünk családját és barátait, míg ő a vietnami háborúban harcolt. A bosszút feldolgozó Mafia III a hatvanas évek pezsgő világába kalauzol minket, ahol New Bordeaux utcáin élvezhetjük a széria jellegzetes játékmenetét. 

 

Itt a Pascal

Ehhez – a várttal ellentétben – nem lesz szükségünk egy csúcskategóriás konfigurációra. Sokan attól tartottak, hogy már a minimális opciókhoz is nagyon erős számítógépre lesz szükség, ám a fejlesztőcsapatnak sikerült korrekt feltételeket szabniuk a szoftver futtatásához. Ha azonban maximális grafikai beállításokon szeretnénk kipróbálni a programot, már komolyabb követelményekkel találkozunk. A régebbi videokártyák tulajdonosainak érdemes lehet beszerezni egy újabb modellt, hiszen az NVIDIA részéről már a legújabb GTX 10-es széria egyik kártyája, míg az AMD felől az egyik leggyorsabb modul a javasolt GPU. Ráadásul csak 64-bites operációs rendszeren élvezhetjük a 2K Games játékát. 

 

Minimum

Ajánlott

Processzor

Intel Core i5-2500K 3.3 GHz

AMD FX-8320 4.0 GHz

Intel Core i7-3770 3.4 GHz

AMD FX-8350 4.0 GHz

Memória

6 GB

8 GB

Videokártya

NVIDIA GeForce GTX 660

AMD Radeon HD 7870

NVIDIA GeForce GTX 1060

AMD Radeon R9 290X

Videografikus memória

2 GB

4 GB

A lényeg a videokártya

A játék működéséhez kelleni fog továbbá a DirectX 11-es verziója is, valamint 50 GB-nyi szabad tárterület a merevlemezünkön. Összességében véve tehát nem nézünk szembe vészes korlátokkal, főleg, ha az alsó határt nézzük. Még a régebbi videokártyák – például az NVIDIA GeForce GTX 970 – is kitűnően kiszolgálhatják a játékmotort.

A Pascal-kártya ajánlása valószínűleg csak optimalizációs szempontból kapott helyett a listában, de nyilvánvalóan nem gond, ha egy GTX 1060-al vágunk bele a kalandba. A processzorok mai szemmel nézve réginek számítanak, ezért inkább arra kell figyeljünk, hogy milyen GPU operál a gépünkben.

 

 

 

Itt a Mafia III rendszerkövetelménye
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × kettő =