Játék Hírek

Már megint elhalasztották a The Last Guardian megjelenését

A The Last Guardian jövőre ünnepli 10. évfordulóját. Csak az a probléma, hogy még meg sem jelent…

Íme a PlayStation blog hivatalos közleménye a legújabb dátummódosítás okairól:

„A The Last Guardian fejlesztői rövid idő alatt érnek el fontos mérföldköveket, de most meghozták azt a nehéz döntést, miszerint a The Last Guardian megjelenését pár héttel elcsúsztatják. A The Last Guardian 2016. december 6-án fog elrajtolni.
Fumito Ueda-nak, a genDesignnak és a JAPAN Studio-nak hihetetlen elképzelései vannak a barátság és bizalom megható, érzelemdús utazásáról a The Last Guardianben, és a lehető legélvezetesebb, legtökéletesebb formában szeretnénk közzétenni rajongóink körében, akik oly régóta támogatnak minket.
A halasztás nehéz döntés, főleg ezzel a játékkal kapcsolatban, de a fejlesztés végső szakaszában több hibába futottunk bele, mint amennyivel előre számoltunk. Annak érdekében, hogy a The Last Guardian azt az élményt nyújtsa, amit a játék alkotói megálmodtak, szükségünk van erre az extra időre, hogy a hibákon dolgozzunk.
A fejlesztés továbbra is gőzerővel halad, és már várjuk, hogy új tartalmakat fedhessünk fel a megjelenéshez közelítve.
Nagyra értékeljük a folyamatos támogatást.”

 

És akkor most egy kis történelem: a The Last Guardiant 2007-ben kezdte fejleszteni a Team Ico, mely a Sony japán stúdiójának egyik divíziója. A játékot a 2009-es E3-on jelentették be PS3 exkluzívként, 2011 végi megjelenéssel. Igen ám, de a tervezett időpontra nem készültek volna el, ezért 2011. áprilisában felfedték, hogy az év végi megjelenés kuka, új dátumot viszont nem dobtak be a köztudatba.

 

Teltek-múltak az évek, a PS4 érkezésével pedig sokan arra kezdtek gyanakodni, hogy ebből végül PlayStation 4-es móka lesz, hivatalos megerősítés azonban nem érkezett. Olyannyira nem, hogy a 2014-es E3-on a fejlesztőknek külön meg kellett erősítenie, hogy a projekt nincs törölve.

 

2015-ben aztán bejelentették, hogy valóban PS4-re érkezik a játék, méghozzá 2016-ban, az idei E3-on pedig az is kiderült, mikor: október 25-én. Persze most ez a dátum is kuka, a legújabb pedig december 6. Reméljük most már tényleg ez a végleges, bár a poén kedvéért mi csak azért is jövőre adnánk ki a The Last Guardiant– a fejlesztés 10. jubileumán. Még szerencse, hogy nem rajtunk múlik.

 

 

 

 

 

Már megint elhalasztották a The Last Guardian megjelenését
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy + 9 =