Tech Hírek

Jönnek a Nikon KeyMission akciókamerák

A professzionális fényképezőgépek piacán is kiváló lehetőségeket kínáló Nikon végre piacra dobja KeyMisson sorozatú akciókameráit.

KeyMission 360

A Nikon KeyMission 360 legelőször az idei CES alkalmával került bemutatásra és a tervek szerint áprilisban piacra is került volna, viszont a tavaszi, Japánt sújtó földrengéssorozat keresztülhúzta a nagymúltú gyártó számításait és a megjelenés őszre csúszott. Az újdonság nevében szereplő 360 nem véletlen, ugyanis az aprócska készülék 360 fokban képes rögzíteni a felvételeket.

Nikon-KeyMission-360

A két darab 20 Megapixeles CMOS szenzor egy-egy F2 fényerejű optika mögött található, ami videófelvétel készítés esetén 4K felbontást is lehetővé tesz. A felvételi módok közül nem hiányzik a Time Lapse, a Superlapse és a Loop Movies lehetőség sem, de a két lencse által akár 30 Megapixeles gömbpanoráma is készíthető. A KeyMission 360 háza alapból rázkódás-, ütés- és 30 méterig vízálló is.

KeyMission 170

A megnevezésben szereplő szám ezúttal is a látószögre utal. A 170 fokos átlós látószöggel rendelkező modell 8,3 Megapixeles CMOS képérzékelőt és F2.8 fényerejű objektívet kapott.

Nikon-KeyMission-170

A szintén 4K felbontású videózásra alkalmas újdonság 1080p mellett is képes a 120 fps minőségű mozgókép rögzítésre. Ütésállóság szempontjából ugyanazt a 2 méteres magasságot viseli el, mint 360 fokos társa, viszont a vízbe csak 10 méteres mélységig merülhetünk vele. A hátoldalon egy 1,75 inches LCD kijelző található, amely jelentősen megkönnyíti a felvételek készítését és a visszanézését is. A rögzítés természetesen ezesetben is microSD formátumú memóriakártyára történik.

KeyMission 80

Ahogyan a fenti két esetben úgy itt is sokat elárul a megnevezés. A KeyMission 80 12 Megapixeles képérzékelővel rendelkezik, amely az F2 fényerejű, 25 mm-es, 80 fokos látószöggel rendelkező optika mögött kapott helyet.

Nikon-KeyMission-80

A videók ebben az esetben csak Full HD minőségűek lehetnek és a sebesség is 30 fps-nél tetőzik. Extraként viszont a hátoldalra is került egy 5 Megapixeles kamera, amely az 1,75 inches LCD kijelző felett foglal helyet. Ez főként szelfik készítésére alkalmas. A KeyMission 80 extra beállítási lehetősége, hogy a tokjából elővéve automatikusan elindíthatóak a felvételek, így váratlan helyzetekben is kiválóan alkalmazható. A strapát kevésbé bírja, mint fenti társai, de 1 méteres mélységig így is víz alá merülhetünk a társaságában.

A Nikon akciókamerái októberben kerülnek a boltok polcaira. A KeyMission 360-as 500 euró körüli összeget kóstál, a KeyMission 170-es 400 euróért, a KeyMission 80-as pedig 280 euróért érhető majd el.

 

 

 

Jönnek a Nikon KeyMission akciókamerák
4 (80%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt − 2 =