Tech Tech Hírek Tech Újdonság

A Google Pixelé a legjobb kamera?

A keresőóriás azt állítja, hogy az új telefonjáé a piac legjobb kamerája.

 

Mérések is alátámasztják

A Google elég hosszú ideig ecsetelte múlt keddi eseményén a Pixel kamerájának előnyeit. A termékért felelős alelnök, Brian Rakowski egyenesen ’a valaha készült legjobb telefonos kamerának’ nevezte. A kijelentés egyébként nem volt teljesen alaptalan, hiszen a DxOMark mérései alapján valóban egy kiváló egységről van szó. A 89 pontot elérő kamera még a kimondottan professzionálisnak titulált Samsung Galaxy S7-et is maga mögé utasította – igaz, egyetlen ponttal. Természetesen akadtak kétkedők, akik úgy gondolták, hogy azért egy jelentősen eltúlzott állítás hangzott el a konferencián. A keresőóriás egy remek marketingfogás kivitelezése mellett nyilván a hitetlenkedőket is meg kívánta győzni, mikor közzétett néhány fotót, melyeket az új mobilokkal készítettek.

pixelkamera-1

Hiteles anyagok

Az anyagokat Isaac Reynolds, a kameráért felelős vezető osztotta meg a Google Photos segítségével. A felkerült fényképeket a Google saját mérnökcsapatának tagjai készítették, Pixel és Pixel XL okostelefonok használatával. Az EXIF adatok vizsgálatából egyértelműen kiderül, hogy hiteles forrással van dolgunk és a fájlok valóban az említett eszközökkel lettek létrehozva. Persze némi utómunkára azért sor került – ezeket a Snapseed és a VSCO alkalmazások használatával végeztek el, de közel sem Photoshop- vagy Lightroom-szintű szerkesztésről van szó. Az is tény, hogy nyilvánvalóan a legjobb fotók kerültek be az albumba, ám ettől eltekintve is igen meggyőző sorozatot tekinthetünk meg. A kamera legalábbis kiválóan megállja a helyét minden fényviszonyban.

pixelkamera-2

A pontos paraméterek

A nemsokára kapható – és már előrendelhető – telefon standard változata 649 amerikai dolláros áron lesz kapható, kék, fekete és ezüst színben. Az említett kamera 12,3 megapixel felbontású, lézeres autofókuszával és optikai képstabilizációjával pedig a gyorsan mozgó tárgyakat is meglepő élességgel rögzíti. Az egység 4K-s videó készítése mellett lassított felvételre is képes, valamint dupla LED-es vakujával tökéletes fényeket teremt a legsötétebb környezetben is. A fényviszonyok miatt azonban nem kell aggódnunk, hiszen az f/2.0-s értékkel operáló rekesz még több fény beengedésére képes. A szoftveres támogatással pedig panorámát, fotógömböt, és HDR+ képeket is készíthetünk

 

A készülék magyarországi megjelenésének időpontjáról még nincs információnk. 

A Google Pixelé a legjobb kamera?
5 (100%) 4 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 + 16 =