Foci Sport

Nem szabad a múlton rágódni

A szövetségi kapitány megtartotta a hétfői, lettek elleni rigai mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóját, majd a válogatott utolsó edzését.

Nem lesz könnyű mérkőzés a holnapi, a lett válogatott erős csapat, még ha el is vesztette pénteki selejtezőjét – fogalmazott Bernd Storck. – Láttam a mérkőzést, és azt gondolom, nem játszott rosszul hétfői ellenfelünk, a feröerieknek szerencséjük is volt, részben ennek köszönhették a győzelmet. A legjobb tudásunkat kell nyújtanunk holnap ahhoz, hogy sikeresen zárjuk az összecsapást. A lett csapatnak erős a védelme, amelyet egy tapasztalt kapus irányít. Kompakt, szervezett játékra számítunk a hazaiaktól, ugyanakkor támadásban is veszélyesek, elsősorban a széleken, gyors játékosaik segítségével képesek megnehezíteni az ellenfél dolgát, erre alaposan fel kell készülnünk. 

Svájc erős csapat, és mi jól játszottunk ellene, de ezen a szinten a hibák gólhoz vezetnek, ez bebizonyosodott pénteken. Egy vereség után minden csapat csalódott, de nem szabad a múlton rágódni, mindig a következő meccs a legfontosabb. Elsősorban a holnapi találkozón jár az eszünk, az a célunk, hogy hasonlóan jó teljesítményt nyújtsunk, mint pénteken, és megszerezzük a három pontot. Intenzív meccs lesz, a kompakt védekezés ellen nem lesz könnyű dolgunk, de meg kell találnunk a módját annak, hogy helyzeteket alakítsunk ki. Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, mert az ellenfélnek gyors támadói vannak, erre nagyon fel kell készülnünk – fogalmazott a szövetségi kapitány. 

Óriási töltetet kaptunk a szurkolóktól, ami segítségünkre lehet majd, hiszen egy vesztes mérkőzés után felállva tapsolták meg a csapatot és köszönték meg a játékot. Nekünk nagyon fontos, hogy jó eredménnyel háláljuk meg a bizalmukat – mondta a sajtótájékoztatón Guzmics Richárd. 

Gulácsi Péter azt emelte ki: a Svájc ellen mutatott teljesítmény kell, hogy legyen az alap a válogatottnál, és ennek kell a későbbiekben eredményekkel is párosulnia. 

A sajtótájékoztató után megtartott edzésen a keret mind a 22 játékosa teljes értékű munkát végzett (Korcsmár Zsolt egy kisebb sérülése miatt nem tartott a csapattal Rigába), és egészségesen várja a hétfőn 20.45-kor kezdődő találkozót.

magyar_valogatott_2_letsplay

A lettek sajtótájékoztatóján Marians Pahars szövetségi kapitány csapata taktikájáról szólva elárulta: a kontrajáték a korábbiakban is feküdt az együttesnek, és várhatóan a magyar válogatott ellen is lehetőség lesz bevetni ezt a fegyvert. 

Ismerjük a szurkolóink elvárását és tudjuk, mennyire fontos számukra ez a meccs. Emlékezhetünk, hogy voltak olyan ellenfeleink az Eb-selejtezőkörben is, amelyek sokat birtokolták a labdát, pozíciós futballt játszva támadtak, ami lehetőséget adott nekünk a kontrákra. A feröeri eredmény nem tette boldoggá a magyarokat, Svájc ellen pedig az utolsó pillanatban veszítettek, így biztos, hogy holnap mindenképp a három pont megszerzése a céljuk. Lesznek változások a csapatban, de hogy mi és milyen mértékű, most még nem mondom el – így a lettek szakvezetője. 

magyar_valogatott_3_letsplay
Az előző meccsek eredményei miatt mindkét csapatot egy sebzett vadhoz tudnám hasonlítani, ennek megfelelően a magyarok is és mi is az utolsó pillanatig nagyon fogunk harcolni – tette hozzá Kaspars Gorkss, a lettek csapatkapitánya.

 

 

Forrás: MLSZ

 

Nem szabad a múlton rágódni
2 (40%) 4 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 5 =