Tech Tech Újdonság

Érkezik az ASUS ZenBook 3

Az ASUS útjára engedte legújabb ultrabookját, amely az elődökhöz hasonlóan szintén a ZenBook sorozatot fogja erősíteni.

Tovább a kitaposott úton 

Az eddig sem volt kérdéses, hogy a ZenBook széria az egyik legjobb választás az ultrabookok piacán, de a ZenBook 3 megjelenésével ez a tény még erősebbé válhat. Az újdonság a 12,5 inches méretkategóriába pozícionálja magát. Kijelzőjének alapjait egy LED háttérvilágítással rendelkező, Full HD felbontású, 16:9 képarányú IPS panel szolgáltatja, amelynek védelméről egy 0,4 mm vastagságú Gorilla Glass 4 üveglap gondoskodik. Az ezen megjelenő tartalmakat minden esetben egy Intel HD Graphics 620 típusú integrált grafikus vezérlő kezeli, ami akár 1,05 GHz-es órajel elérésére is képes, HDMI porton keresztül pedig a 4K felbontást is támogatja. Minden egyéb számítást egy Kaby Lake sorozatú, hetedik generációs Intel Core processzorra bíztak. A kedvezőbb árazású modellben egy Core i5-7200U, az erősebb kivitelben pedig egy Core i7-7500U típusú vezérlő kap helyet. Ezek mellé alapesetben 4 GB, egy kicsivel többért viszont 16 GB méretű, LPDDR3 szabványú memóriamodul kerül, ami 2133 MHz-es órajellel végzi a dolgát.

ASUS-Zenbook-3_1

Vékonyabb, könnyebb, erősebb

A ZenBook 3 minden eddigi ZenBook modellnél vékonyabb, könnyebb és erősebb. 11,9 mm-es vastagsága mellé 910 grammos súly társul, a felhasznált alumínium pedig 50%-kal erősebb, mint korábban. A fájlok tárolását alapesetben egy 256 GB-os, némi felár ellenében pedig akár 1 TB-os SSD meghajtó is végezheti. A vezeték nélküli kommunikációs lehetőségek között megtalálható a 802.11ac szabványú WiFi és természetesen a Bluetooth is. Ahogyan azt a mai trendek diktálják és ahogyan a karcsúság is ezeket a korlátokat szabja, a fizikai portok egyetlen USB 3.1 Type-C és egy kombinált 3,5 mm-es audio kimenet formájában kerültek kialakításra. A hiányzó csatlakozók pótlása egy dokkoló segítségével lehetséges, amely már egy HDMI, egy D-Sub, egy Gigabites Ethernet, egy USB 3.1 Type-C, valamint egy USB 3.0-ás portot is kínál. Extrakánt megemlíthető a háttérvilágítással rendelkező billentyűzet, valamint a felhasználó azonosításban kiemelt szerepet játszó ujjlenyomat-olvasó. A mobil használathoz szükséges energiát egy 6 cellás, 40 Wh-s akkumulátor garantálja.

Az ASUS ZenBook 3 rövid időn belül megtalálható lesz az boltok polcain, árazása pedig várhatóan 1000 dollár körüli összegtől indul.

 

 

Érkezik az ASUS ZenBook 3
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − 4 =