Tech Tech Újdonság

Brutális Chromebookon dolgozik a Samsung

A dél-koreai gyártó csúcskategóriás Chromebookot dobhat piacra a közeljövőben.

A Kelvin-teória

Néhány hónappal ezelőtt keringett az interneten egy pletyka, miszerint hamarosan újabb Chromebook láthat napvilágot. Egyes források szerint a modell a Kelvin kódnéven futott, és elemzők úgy vélték, hogy a korábbiaknál jóval erősebb hardverrel kerül majd piacra. A téma az utóbbi időben elhalt, a napokban azonban a ChromeUnboxed csapata bizonyítékot szerzett a készülék létezéséről. A megkaparintott – és azóta az illetékes által törölt – vásárlói lista adatai alapján a korábban Kelvinként emlegetett eszközt a Samsung gyártja majd le és Chromebook Pro néven kerül a boltok polcaira. Noha a hivatalos bejelentés még nem történt meg, szinte biztosra vehető a forrás hitelessége, anno ugyanis hasonló módon rántották le a leplet a Galaxy Note 7 specifikációiról is.

chromebook-1

Lenyűgöző specifikációval

A leírás alapján az új notebook lélegzetelállító konfigurációt kap a Samsung üzemeiben. Bár a kijelző mindössze 12,3 inches, mégis 2400 x 1600 pixeles felbontáson lesz képes natívan üzemelni. A 360 fokban forgatható képernyő további adatai ismeretlenek, ám az óriási pixelsűrűségből arra lehet következtetni, hogy gyönyörű képet biztosít majd. Ennek ellenére az akkumulátor úgy lett kalibrálva, hogy akár tíz órás üzemidőt is biztosíthat a felhasználók számára. A hordozhatóságra tervezett Chromebookok közül ez lehet az első ilyen nagy volumenű konfigurációval.

Már előrendelhető

Az eddigi modellekhez képest félelmetes hardverrel bemutatkozó készülék kimondottan elegáns külsőt kaphat. A lista tanúsága alapján a gép elemei egy teljes mértékben fémből készült vázban kapnak helyet, ami mindössze 12,9 milliméter vastag. A gyors tervezési feladatokra optimalizált Chromebook Pro-hoz természetesen egy érintőpálca is jár majd, amelynek árát tartalmazza a 499 amerikai dolláros árcédula. Ezzel az említett eszköz a valaha készített egyik legdrágább Chromebook lehet.  Érdekes módon a modell az Adorama oldalán keresztül már előrendelhető, viszont tény, hogy a hivatalos megjelenési dátum még nincs bejelentve. Ellenben a ChromeUnboxed forrásai szerint a Samsung Chromebook Pro debütálásáig csak pár hetet kell várnunk, hiszen már október 24-én megérkezhet a termék.

 

 

Brutális Chromebookon dolgozik a Samsung
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × 1 =