Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Már kapható a GTX 1050 és a GTX 1050 Ti

Jelenleg egy új kor hajnalát éljük – az NVIDIA két új kártyájával elérhetővé teszi a Pascal-architektúra erejét a belépő szinten is.

  • a mai naptól kezdve beszerezhető az NVIDIA GeForce GTX 1050 és a GTX 1050 Ti
  • az ASUS, az EVGA, a Gigabyte, az Inno3D, a KFA2, az MSI, a Palit és a Zotac alternatíváiból válogathatunk
  • a memória órajele változatonként eltérő, de sebessége minden esetben 7 Gb/s, sávszélessége pedig 112 GB/s
  • a kártyák a belépő szint vezető modelljei, alacsony, 75 W-os fogyasztással

Mindenki megérdemli a tökéletes játékélményt 

Az NVIDIA elhozta a világ legfejlettebb GPU-architektúráját az alsó szegmensbe, ugyanis a mai naptól kezdve már megvásárolható a GTX 1050 és a GTX 1050 Ti. A két várva várt videokártya a Pascal-architektúra előnyeit egyesíti az ideális árral. A 14 nanométeres technológiával gyártott chipek remek ár-érték arányukkal és minimálisra állított fogyasztásukkal a kategória legjobb választásának bizonyulhatnak. Az újgenerációs modellek átlagosan másfélszer jobb teljesítményt garantálnak az előző nemzedék eszközeinél – sőt, a GTX 1050 Ti még a GTX 960 kapacitását is megközelíti.  A készülékek idei riválisaikkal szemben is jól teljesítenek: a GTX 1050 például az AMD Radeon RX 460-al nyújt egyenrangú teljesítményt. Természetesen mindkét GeForce-példány NVIDIA Ansel-, G-Sync- és GameStream-támogatással debütál, így a felsőkategóriás funkciókhoz is hozzáférhetünk.

gtx1050+ti-1

 Nyolc gyártó eszközeiből válogathatunk

A két VGA-ból nyolc különböző gyártó készített optimalizált verziót, így kedvünkre válogathatunk az ASUS, az EVGA, a Gigabyte, az Inno3D, a KFA2, az MSI, a Palit és a Zotac megoldásai között. Az ASUS például a megszokott módon STRIX, EX és PH eszközöket dob piacra, de megtaláljuk majd a Gigabyte felpörgetett G1 Gaming moduljait vagy az MSI letiszult OC kártyáit is. A 2 GB-os és 4 GB-os készülékek órajele márkánként változó, de a legtöbb az előre meghatározott értékek körül mozog. Ez a GTX 1050 esetében 1354 MHz és 1455 MHz, a GTX 1050 Ti-nél pedig 1290 MHz és 1392 MHz. A meglepően magas órajelek ellenére vannak olyan modellek is, melyek esetében nincs szükség kiegészítő kábelekre – a modul a PCIe foglalatból képes fedezni a teljes energiaigényét. Persze minden gyártó saját módon oldotta meg az áramellátást, így az erősebb egységek 6 pines vezetékkel operálnak.

gtx1050+ti-2

A legoptimálisabb teljesítmény

A modellek fogyasztása mindössze 75 W, tehát a befogadó rendszernek legalább egy 300 W-os tápegységgel kell rendelkeznie.  Ezzel a két videokártya a világ legenergiatakarékosabb eszközeinek egyikévé lépett elő. A jó energiaigény ellenére a memória sebessége minden esetben szolid 7 Gb/másodpercre van beállítva, így mindkét videokártya azonos sávszélességen üzemel; egy másodperc alatt 112 GB-ot képesek megmozgatni. Ez az NVIDIA CUDA magok segítségével történik, melyekből a GTX 1050-ben 640 van, a GTX 1050 Ti-ben pedig 768. Mint ahogy a funkciók terén, a hardveres limitek esetében sem kell kompromisszumokat kötnünk. A VGA-k maximális felbontása 7680 x 4320 pixeles – természetesen 60 Hz mellett -, vagyis nem lehet akadály a több monitoros kiosztás sem.

 

képek: NVIDIA.com
 
Már kapható a GTX 1050 és a GTX 1050 Ti
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás