Tech Tech Hírek

TOP5: Okosóra funkció

Az okosórák már egy jó ideje piacon vannak, a legtöbben azonban mégsem tudják hogy mi mindenre is használhatóak.

A legtöbb mobilgyártó már jelentkezett saját fejlesztésű modellel, sőt sokan már több eszközt is piacra dobtak. Aktuális TOP5-ös listánkban összeszedtük a legmenőbb és leghasznosabb okosóra funkciókat, amelyek még vonzóbbá tehetik a viselhető kütyük ezen csoportját.

5. Zenelejátszó vezérlés

TOP5-Smartwatch-features_music-control

Aki útközben szeret zenét hallgatni, az pontosan tudja, hogy sok esetben milyen macerás elővenni egy tömegközlekedési eszközön a telefont, kikeresni az aktuális hangulathoz legjobban illő újabb zeneszámot, majd eltenni a telefont és ha vége a számnak, akkor kezdeni mindent előröl. Ha mindezt sportolás közben kell megtenni, az talán még zavaróbb lehet. Nos, az okosórák egyik leghasznosabb funkciója, hogy mindez a csuklón is elvégezhető és erre szinte az összes okosóra alkalmas, persze függ ez attól is, hogy melyik zenei alkalmazás van használatban. A legnépszerűbb stream szolgáltatások, mint például a Spotify, a Google Play, vagy az Apple Music is támogatják ezt funkciót.

4. Fitnesz funkciók

TOP5-Smartwatch-features_fitness-tracking

Szinte az összes okosóra rendelkezik az egészségügyi adatok nyomon követesére szolgáló érzékelőkkel. Ezek a szenzorok a legtöbb esetben rögzítik a megtett lépéseket, mérik a pulzust és számolják az elégetett kalóriát. Ezek sportolás közben különösen hasznosak lehetnek, de vannak olyan gyártók, akik kifejezetten az egészségesebb életmódnak is helyet kívánnak teremteni a mindennapi életben. Ilyen az Apple, amely a Watch nevű eszközével még olyan alapvető egészségügyi applikációval is rendelkezik, mint a Breathe, amely segít a helyes ütemű légzés gyakorlásában, ez pedig kiváló hatással van a szívverésre és ezáltal a vérkeringésre is.

3. Testreszabhatóság

TOP5-Smartwatch-features_customizability

Arra már a karórák megjelenése óta van lehetőség, hogy az óraszíj a viselője számára a legmegfelelőbb anyagú és színű legyen, viszont egy egyszerű csere emiatt is a legtöbb esetben egy órás szakemberhez kellett segítségért fordulni. Az okosórák esetében ez is másképp van, ugyanis a szíjak cseréje lényegesen egyszerűbb, mint egykor volt. A felhasználók saját maguk, néhány egyszerű lépéssel cserélni tudják a szíjakat, így ha sportolásra kerül a sor, akkor akár egy színes műanyag szíj, ha pedig elegánsabb megjelenésre van szükség, akkor akár egy stílusos fémszíj is csatlakoztatható. Mindezen túl még a számlap is könnyedén változtatható, így ez is lehet az alkalomhoz legmegfelelőbb. A Samsung Galaxy Gear S2 analóg és digitális számlapok közül is rengeteget kínál, amelyek között bárki megtalálhatja a számára legideálisabbat.

2. Hasznos információk

Egy egyszerű analóg, vagy digitális óra nem szolgál túl sok információval az időn és dátumon túl. Ezzel szemben az okosórák számtalan hasznos információt kínálnak. Megmutatják az aktuális és a várható időjárást, nyomon követhető rajtuk keresztül a forgalom alakulása,  sőt akiket érdekel még a tőzsdei infókat is megtudhatják egy okosórán keresztül. Ezeken túl persze még milliónyi lehetőség áll rendelkezésre, annak függvényében, hogy ki, milyen appot használ.

1. Értesítések

TOP5-Smartwatch-features_notifications

Sokan vannak, akik számtalan értesítést kapnak naponta a telefonjukra, amelyek sok esetben el is vesznek a hatalmas tömegben. Az okosórák arra is alkalmasak, hogy minden egyes értesítés rajtuk keresztül is olvasható legyen. Lehet ez egy közelgő találkozó időpontja, egy komment a legfrisseb feltöltött kép alá valamelyik közösségi hálózaton, vagy egy egyszerű szöveges üzenet egy baráttól. Szerencsés módon mára ez operációs rendszertől függetlenül is működhet, így például az Android Wear-t futtató Motorola Moto 360 is kiválóan együtt tud működni egy iOS-es iPhone-nal.

Az okosórák térnyerése vitathatatlan és egyre nagyobb mértékű. Akárcsak bármelyik hagyományos karóra, az okosórák is kiválóan alkalmasak ajándékozás céljából is, ami a közelgő ünnepek alkalmával különösen aktuális lehet.

 

 

TOP5: Okosóra funkció
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás