Divat Életmód

Ez történik ha többé nem mossa a haját

Valószínűleg mindenki hallott már a hajmosószerek káros hatásairól.

Cikkek egész armadája javasolja, hogy ne mosson hajat, de valóban képes lenne lemondani a samponhabról?

Lássuk közelebbről! Íme 9 meglepő következmény, amit tapasztalhat, ha mégis megteszi: 

1 A haja  kevésbé zsírosodik majd. Tény, hogy az első két hétben érdesebb lehet, de végtére is a haj abba hagyja a zsírtermelést, (hogy ellensúlyozza a sampon okozta szárazságot), ehelyett fényessé válik. Látja, az idős haj-tüszők is képesek új trükköket tanulni. 

2 Sajnos előfordulhat, hogy a haj büdös lesz. Ha a tincsei napokon, sőt heteken keresztül szívják be a környezetének különböző szagait, akkor ez érthető (Figyelem: a kerti sütögetés, és a halas étel sem éppen jó választás). Azért, hogy elkerülje az abszolút gusztustalan állapotot, mosson hajat sima vízzel, és egy héten egyszer próbálja meg szódával és alma ecettel átöblíteni.

3 Kevesebb lesz a töredezett hajvég. A kevesebb tisztítás, kevesebb felkapart bőrhámsejtet hagy maga után.

4 Dúsabb és rugalmasabb haj. Sok sampon elvonja a természetes olajokat a hajból és kémiai hidratálással helyettesíti, amelyek valóban képesek ritkábbá és vékonyabbá tenni a hajat.

5 Kivéve ha vékony szálú hajjal van megáldva. Sajnos a természetes olajak és a vékony szálú haj találkozásából erőtlen, puha haj keletkezik. Továbbra is megúszhatja samponozás nélkül, de muszáj lesz még sűrűbben mosni, hogy egy kicsit megdolgoztassa.

6 A festett haj színe is tovább tart, hiszen a festék kopása a hajmosás gyakoriságával arányos.

7 Könnyebb lesz fonni és beállítani. Tudja milyen érzés, amikor a tiszta és selymes haj átsiklik az ujjai között? Vegye úgy, hogy a kosz és szenny az élet természetes kenőanyagai.

8 A mindennapi rutin is könnyedebbé válik. Ha nincs hajmosás, nincs hajszárítás sem.

9 Mindezek ellenére megeshet, hogy a hangulata komor és lehangolt lesz. Egy hosszú nap után mi is nyújthatna jobb érzést, mint beállni a zuhany alá és hagyni, hogy a víz végigcsorogjon az ember fejbőrén? Igen, van oka, hogy miért maradunk húsz percnél tovább a zuhany alatt.

 

Ez történik ha többé nem mossa a haját
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás