Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Esernyőként nyílik szét a SPUD nevű hordozható kijelző

Borzalmas vagy zseniális ötlet esernyőbe építeni egy 24 inch-es kijelzőt? A SPUD-dal szó szerint magunkkal vihetjük a monitorunkat.

  • Az Arovia csapata egy telefonokhoz és laptopokhoz csatlakoztatható képernyőt tervez elkészíteni
  • a SPUD nevű eszköz egy esernyőhöz hasonlóan kinyitható és becsukható
  • a szerkezet 24 inch-es kijelzővel, HMDI és USB-portal rendelkezik majd
  • most 374 dollárért, limitált számban rendelhető, jövőre viszont 499 dolláros áron lehet kapható világszerte

Valós a probléma

Bizonyára sokan voltak már úgy, hogy szívesen előrántottak volna egy képernyőt a hátizsákukból telefonjukhoz vagy laptopjukhoz. Legyen szó munkáról vagy szórakozásról, egy második, nagyobb kijelző mindig jól jöhet. Erre a problémára kínál egy alternatív megoldást egy houstoni csapat, akik jelenleg is pénzt gyűjtenek abszurd ötletük kivitelezéséhez. Ők ugyanis a hordozható projektorok helyett egy kézben szállítható monitort terveznek megalkotni. A Spontaneous Pop-up Display (röviden SPUD) névre keresztelt eszköz egy olyan kijelző lenne, amely az esernyőkhöz hasonlóan nyílik és csukódik. Zárt állapotában könnyebb, mint egy kilogramm. Felhúzva tisztán látszik, hogy tágasabb vége nem nyitott; azt egy vékony, 24 inch-es szövetlap takarja – itt jelenik meg a hozzá csatlakoztatott eszközök képe.

spud-1

Valós a megoldás?

A SPUD hátulján – egészen pontosan csúcsán – egy modul helyezkedik el, amin találhatunk egy HDMI és egy USB-portot is. A modul másik vége a szerkezet belsejébe néz: itt egy projektor helyezkedik el. Ez a lencse vetíti ki a képet a szemben lévő textilvászonra. Lényegében tehát mégis egy projektorral van dolgunk, mindössze ötletesebb kiadásban. A SPUD használatához azonban nem kell üres felületeket keresgélnünk a falon, hiszen bárhol elővehetjük. Még konnektorra sincs szüksége, mivel akkumulátorával három órán át is képes üzemelni teljes fényerő mellett. Egy filmre, egy prezentációra vagy egy kis játékra tökéletesen alkalmas. De mennyire felvállalható? Nos, ez már más kérdés. Ki kapna elő szívesen egy ilyet egy meeting kellős közepén? Furcsa külseje mellett ráadásul elég sok helyet is foglal.

spud-2

Valós a támogatás

Az biztos, hogy sok embernek elnyerte a tetszését. A Kickstarteren indított projekt máris 200 ezer dollárt kalapozott össze, a szükséges 33 ezret jóval felülmúlva. Az Arovia csapatának így nem lesznek pénzügyi gondjai, valószínűleg jövő hónapban meg is kezdődhet a SPUD tömeggyártása. Aki még támogatná az ötletet és szívesen látna egy modellt táskájában, az most 374 dollárral hozzájárulhat a projekthez. Ellenben már csak 54 darab van készleten, ezért érdemes lehet sietni. Az árusítás – és a szállítás – csak 2017 júniusában kezdődik meg, akkor azonban 499 dolláros áron bocsátják forgalomba a kijelzőt.

képek: kickstarter.com

 

Esernyőként nyílik szét a SPUD nevű hordozható kijelző
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás