Tech Tech Hírek

Itthon is bemutatkozott a Panasonic Lumix DMC-G80

Új alapokra helyezve került bemutatásra a Panasonic frissített MILC sorozatának legújabb tagja, a Lumix DMC-G80, amely minden szinten beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Erőteljes stabilizálás

Még szeptember közepén került bemutatásra a Panasonic legújabb MILC (Mirrorless Interchangeable Lens Camera) kategóriájú, azaz tükör nélküli, DSLR-eket megközelítő minőségű és azok sokoldalúságát kínáló fényképezőgépe. A Lumix DMC-G80 típusjelzésű modellt a napokban hazánkban is megcsodálhatta a nagyközönség és rövid időn belül az értékesítése is megkezdődik. A csúcskategóriás vázban egy 16 Megapixel felbontású Live MOS képérzékelő foglal helyet, amely aluláteresztő szűrő nélkül került beépítésre. A szenzor érzékenysége ISO100 és ISO25600 érték között állítható be. A vázba bekerült a cég legújabb fejlesztésű 5 tengelyes stabilizátora is, amely a 2 tengelyes objektívbe épített stabilizátorral együtt akár 5 Fé előny nyújtására is képes. Záridő tekintetében is igen széles a beállítási lehetőség, legrövidebben 1/4000 mp, leghosszabban pedig 60 mp is beállítható.

Panasonic-Lumix-DMC-G80_1

Időjárásálló kialakítása

Esősebb napokon sem kell félteni a Lumix DMC-G80-at, ugyanis a váz szigetelésének köszönhetően ellenáll a fröccsenő víznek. A képalkotást a 0,74x-es nagyítású elektronikus kereső és a hátoldalon található kihajtható és elforgatható LCD kijelző segíti. Utóbbi használatával akár a magasabbról, vagy alacsonyabbról befogható témák is kényelmesebben megörökíthetőek. A gép a videózás terén is maximálisan megfelel a kor elvárásainak, ugyanis 4K felbontásban is képes mozgóképet rögzíteni 30 fps sebességgel. A nagyfelbontású videorögzítés mellől nem hiányzik a 4K Photo mód sem, amely a Focus Stack funkciónak köszönhetően az eltérő helyekre fókuszált képsorozatból is képes több képkocka kimentésére. Full HD felbontásban már 60 fps sebesség is elérhető. A csatlakozási lehetőségek között, vezeték nélküli megoldásként a WiFi is megtalálható. A cserélhető akkumulátorral egyetlen feltöltéssel akár 330 kép készítése is lehetséges.

A Panasonic Lumix DMC-G80 érkezése rövid időn belül várható, a váz ára pedig 250.000 Ft körül alakul. Ha azonban a 12-60mm-es f/3,5-5,6 Power O.I.S. objektívvel egybecsomagolt kitre fáj a fogunk, akkor nagyjából 280.000 Ft-ot kell kicsengetni érte.

 

 

Itthon is bemutatkozott a Panasonic Lumix DMC-G80
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás