Tech Tech Hírek

Úton a Surface Pro vetélytársa a Lenovo műhelyéből

A Microsoft nagysikerű Surface Pro eszközének vetélytársán dolgozik a Lenovo. Az IdeaPad Miix 720 a következő hetekben debütálhat.

  • heteken belül bemutatkozhat a Lenovo IdeaPad Miix 720
  • a tablet a Surface Pro vetélytársa lehet konfiguráció terén
  • valószínűleg 16 GB RAM-mal és hetedik generációs Kaby Lake processzorokkal lesz kapható
  • a táblagép csak 780 grammot nyom majd, egy töltéssel pedig 8 órán át is üzemelhet majd

Veszélyben a Surface monopóliuma?

Noha a Microsoft Surface Pro első látásra egy átlagos tabletnek tűnik, annál sokkal több. A készüléket ugyanis kimondottan erős konfigurációval látták el: egyes modellek a hatodik generációs Intel Core i7 processzorok mellett akár 16 GB-nyi memóriával is kaphatók. Ez egy asztali gép számítási teljesítményének felel meg – ha a videografikus kapacitást nem vesszük figyelembe. A Surface Pro tehát egy felsőkategóriás tablet és nem igazán volt párja a piacon. A Lenovo már évek óta kínál a Surface Pro-nál néhány árnyalattal gyengébb (és persze olcsóbb) készülékeket, a cég azonban eddig még nem tört nyíltan a csúcsmodell babérjaira. Ez változhat meg a következő hetekben, hiszen érkezik a legújabb IdeaPad, a Miix 720.

miix720-1

Még egy lapáttal

Az új tablet félelmetes specifikációval mutatkozhat be. A pletykák szerint a Miix 720 egy 12 inch-es érintőképernyőt kaphat, melynek natív felbontása 2880 x 1920 pixeles lehet. A modell ráadásul 16 GB RAM-mal és 1 TB-os SSD-vel kerülhet a boltok polcaira. Ami viszont még fontosabb, hogy a vázba már az Intel hetedik generációs i3-as, i5-ös és i7-es processzorai kerülnek. A Kaby Lake kódnevű architektúrával készült magok a korábbi nemzedéknél körülbelül 40%-kal gyorsabbak, így a Miix 720 komoly fenyegetést jelenthet majd a Surface Pro-ra. Mi több, a tablet oldala sem marad érintetlenül; a meglévő két USB 3.0-s port mellett egy USB-C csatlakozó is helyet kap – ez utóbbin keresztül lesz megoldva a gyorstöltés.

miix720-2

A megszokott megjelenés és kapacitás

Természetesen a Lenovo nem a Surface Pro pontos másolatait kívánja megalkotni. A gyártó a többi termékéhez hasonlóan, a tablet elő- és hátlapján, a bal felső sarokban helyezi el logóját. A Miix 720 beépített kitámasztórendszerrel is rendelkezik majd, összesen pedig 780 grammos lesz. Az eszköz üzemideje 8 órára tehető, amihez minden bizonnyal az optimalizált Windows 10 Home kiadása is hozzátesz. Összességében tehát egy erős géppel lesz dolgunk. Azt, hogy a készülék mikortól kezdve lesz kapható, még nem tudni. Szintúgy ismeretlen az árcédula is, így néhány hetet még biztosan várnunk kell a részletekre

képek: winfuture.de

Úton a Surface Pro vetélytársa a Lenovo műhelyéből
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás