Tech Tech Újdonság

VR célokra is tökéletes az ASUS ROG G701VI

A napokban rántotta le a leplet az ASUS legújabb gamer notebookjáról, amely nagy kijelzővel és VR felhasználásra is kiváló hardverrel rendelkezik.

Robosztus külső

Egy gamer notebooknál nem a kecsesség az elsődleges szempont viszont az ASUS ROG G701VI megalkotásánál ezt is figyelembe vették, már amennyire egy nagyméretű kijelzővel felszerelt modellnél ezt figyelembe lehet venni. A 429 mm-es szélességgel, 309 mm-es mélységgel és legvastagabb pontján 35 mm-es magassággal rendelkező gép egészen kompaktnak mondható a 17,3 inches kijelzővel rendelkező gépek piacán. A súlyról ugyanez már nem mondható el, ugyanis a mérlegre helyezve 3,8 kg-ot mérhetünk. A vonalvezetésen azért már elsőre látszik, hogy miről is van szó és a hátoldali hűtőbordák is masszív teljesítményről árulkodnak. 

ASUS-ROG-G701VI_1

Izmos hardveres felszereltség

Az ASUS Republic of Gamers szériától már megszokhattuk, hogy erős hardveres alapokkal rendelkezik és ez a szellemiség a ROG G701VI esetében is tetten érhető. Processzorok szempontjából kétféle választási lehetőségük van az érdeklődőknek. Az olcsóbb modellekbe az Intel Core i7-6700HQ, míg a drágább konfigurációkban a Core i7-6820HK típusú megoldás került. A négymagos vezérlők 3,5 GHz-es, illetve 3,6 GHz-es maximális órajellel végzik a dolgukat. Az ezeket támogató rendszermemória mérete akár 64 GB, DDR4-es szabvánnyal és 2400 MHz-es frekvenciával. Az adattárolást alapesetben egy 512 GB-os SSD végzi, de ez természetesen a későbbiekben nagyobbra is cserélhető. 

ASUS-ROG-G701VI_2

VR-re hegyezve

A már említett 17,3 inches képátlóval rendelkező, Full HD felbontású, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával dolgozó, G-Sync-es kijelzőn megjelenő tartalmakat egy 8 GB dedikált memóriával ellátott Nvidia GeForce GTX 1080-as GPU kezeli. Ez a komponens tökéletesen alkalmas a VR tartalmak megjelenítésére is, ami rengeteg lehetőséget tartogat. A csatlakozók között található egy USB 3.1 Type-C és három darab USB 3.0-ás port is. A videojeleket egy HDMI és mini DisplayPort és egy Thunderbolt port is le tudja adni. Nem hiányzik a Gigabites Ethernet csatlakozó és az SD kártyaolvasó sem, vezeték nélkül pedig egy 802.11ac szabványú WiFi, valamint egy Bluetooth modul kínál lehetőséget a csatlakozásra. 

Az ASUS ROG G701VI rövid időn belül Magyarországon is elérhetővé válik, az ára pedig 3100 dollárnak megfelelő összeg körül alakul. 

 

 

VR célokra is tökéletes az ASUS ROG G701VI
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás