Tech Tech Hírek

Visszahívja a Karma drónokat a GoPro

A 800 dolláros drónok egy tervezési hiba miatt véletlenszerűen lemerülnek repülés közben, ezért a GoPro úgy döntött, hogy visszahívja őket.

  • a mérnökök egy gyártási hibát észleltek a pár hete bemutatott Karma drónban
  • az eszköz véletlenszerűen lemerülhet működés közben, így a GoPro visszahívja az összes eladott modellt
  • egyelőre nem adnak érte másik darabot, a pótlás hetekbe telhet
  • a pénzvisszafizetési garancia miatt a cég veszteséggel zárhatja az évet

Biztosra megy a GoPro

Miközben a világ nagyobbik része az amerikai elnökválasztást kísérte figyelemmel, addig a GoPro bejelentette, hogy visszahívja nemrég bemutatott drónjait. A Karma névre keresztelt eszközről még október 23-án rántották le a leplet, a cég pedig azóta nagyjából 2500 darabot adott el belőle világszerte. A visszahívás nem specifikus, vagyis az összes terméket érinti. A döntést a GoPro hivatalos nyilatkozatában azzal indokolta, hogy néhány egység repülés közben véletlenszerűen lemerülhet és lezuhanhat. Ennek ellenére még egyetlen bejelentés sem érkezett meghibásodott készülékekről vagy ebből fakadó anyagi kárról, illetve személyi sérülésről.

goprokarma-1

Egyelőre nincsenek új drónok

A tulajdonosoknak drónjaikat vagy az értékesítő üzletbe, vagy közvetlenül a GoPro-hoz kell visszajuttatniuk. A vállalat igény esetén természetesen teljes pénzvisszafizetési garanciát biztosít, viszont új modellel egy jódarabig nem szolgál majd. Elvileg a hiba kiküszöbölése után ismét forgalomba kerülnek az új drónok, így a rajongóknak nem kell végleg lemondaniuk gépükről. Azoknak tehát, akik egy biztonságos Karmát szeretnének magukénak tudni, még pár hetet várniuk kell, amíg a problémát megoldják.

goprokarma-2

Rosszul érintette a céget a probléma

A GoPro illetékesei már múlt héten észlelték a veszélyforrást a gépekben, akkor viszont még nem jelentették be a visszahívást. Azóta megerősítették a gyártási hibát, amely minden bizonnyal az akkumulátort érinti. Nick Woodman, a cég vezérigazgatója a tegnap esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelenleg is dolgoznak a visszahíváson, szoros együttműködésben az Államok Fogyasztóvédelmi Bizottságával (US Consumer Product Safety Commission) és Repülési Hivatalával (Aviation Administration). A visszahívás nem jött jól a vállalat számára, hiszen éppen kezdték felvenni a versenyt a konkurens DJI termékével. A GoPro a tragikus harmadik negyedéve után valószínűleg ismét veszteséges lesz.

Visszahívja a Karma drónokat a GoPro
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás