Sport Tenisz

Gálfi Dalma első győzelme top 100-as ellen

A kínai Chenzhouban aratott ITF-tornagyőzelmet követően is kiválóan szerepel a 2015-ben egyesben és párosban is korosztályos Grand Slam-trófeát ünneplő Gálfi Dalma.

A 18 éves magyar teniszező nagyszerű formában van, ennek bizonyítékaként pedig a japán Tojotában zajló ITF-versenyen is bravúros győzelmeket aratott. A világranglistán 272. Gálfi az első körben a 209.-ként rangsorolt, hazai pályán és szabad kártyával szereplő Hibi Majo ellen diadalmaskodott 62 perc alatt 6:3, 6:0-ra, de igazán a csütörtöki második fordulóban mutatott be nagy bravúrt. Gálfi a 3. kiemelt, világranglista-84. japán Hibino Nao ellen nyert 67 perc alatt 6:3, 6:4-re, ami felnőtt pályafutása eddigi legnagyobb győzelme. Hibino az idén legyőzte már Babos Tímea párospartnerét, a kazah Jaroszlava Svedovát, valamint a US Open-győztes ausztrál Samantha Stosurt is, ám a tehetséges magyar teniszezővel nem bírt, aki így karrierje első top százas riválisát búcsúztatta.

„Úgy mentem fel a pályára, hogy bármi történik, itt ezen a meccsen én csak nyerhetek. Ezért nem is izgultam, mert úgy voltam vele, hogy először játszom top százas játékossal és nézzük meg, hogy milyen különbségek vannak. Egyre jobban belejöttem a játékba, megfordult a fejemben, hogy “Úristen! Top százas játékost verhetek meg”, de hála istennek nem befolyásolta a játékomat. A végén pedig természetesen kiugrottam a bőrömből, úgy örültem ennek a győzelemnek!” – nyilatkozta rendkívül boldogan a Magyar Teniszszövetség hivatalos honlapjának Gálfi,

aki a negyeddöntőben a 20 éves horvát Jana Fett ellen lép pályára magyar idő szerint pénteken reggel. Gálfi Dalma egyébként a harmadik legmagasabban rangsorolt magyar teniszező. Az első Babos Tímea, akit 26. helyen jegyeznek a világranglistán, és nagyszerű szezont produkált, őt követi a párosban vele a riói olimpia második fordulójáig jutó Jani Réka a 229. helyen. Gálfi után következik a sorban a szintén nagy tehetség, a floridai akadémián tanuló Stollár Fanny a 287. pozícióban, a többiek közül pedig Bondár Anna (405.), Lukács Vanda (432.), valamint Bukta Ágnes (444.) található még a legjobb ötszáz között a WTA-világranglistán. A férfiaknál Fucsovics Márton (156.), Nagy Péter (418.) és Balázs Attila (452.) szerepel a legjobb félezerben.

 

 

Fotó: Magyar Teniszszövetség

 

Gálfi Dalma első győzelme top 100-as ellen
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás