Sport Tenisz

Barbora Strycová volt a cseh nyerőember

Fantasztikus, izgalmas párharc végén Csehország sorozatban harmadszorra is megszerezte a Fed-kupa világcsoportjának értékes trófeáját.

Szombaton Karolína Plísková és Carolina Garcia győzött, így 1–1-ről folytatódott vasárnap a finálé. A harmadik mérkőzésen a nagyszerű formában teljesítő Garcia a 6 ezer francia drukker segítségével meglepetésre legyőzte Plískovát Strasbourgban, így a negyedik találkozón Alizé Cornet kezében volt a döntés. Egyébként eredetileg Mladenovic és Kvitová játszott volna, ám a cseh játékos lábsérülése miatt nem léphetett pályára, míg a francia teniszezőt Amélie Mauresmo szövetségi kapitány inkább pihentette a párosok összecsapására.

És itt kapott szerepet Barbora Strycová, aki nyerő embernek bizonyult és egy nagyszerű döntésnek Petr Pala szövetségi kapitány részéről. Strycová először is legyőzte Cornet-t 7:6, 6:2-re, majd párosban is játékra jelentkezett Plísková oldalán. Nem volt könnyű dolguk, hiszen ellenfelük, a Mladenovic, Garcia duó kilencből kilenc Fed-kupa-találkozót nyert meg ebben a műfajban, ráadásul rutinos, jól összeszokott páros. Ennek megfelelően végig szorosan alakult a párharc, mindkét kettősnek volt esélye a győzelemre a mindent eldöntő ötödik találkozón, ám Plísková és Strycová volt pontosabb a fontos labdamenetekben, így Csehország megszerezte 10. Fed-kupa-diadalát, és sorozatban harmadszor ünnepelhetett.

„Egyelőre nagyon nehéz elmondani, mit érzek ezekben a pillanatokban. Nagyon boldog vagyok, az biztos, de hogy még mit… Nem tudom. Egész évben úton vagyunk és az egyéni sikereinkért küzdünk, de ilyenkor a nemzetünkért és egymásért harcolunk, ami egy speciális érzés a sportágban. Tényleg mindent megtettünk, igazi csapatként szerepeltünk. Mindenki hozzátette a magáért ehhez a sikerhez, tényleg egy álmom vált valóra, hogy sikerült ismét megnyerni a Fed-kupát, az pedig külön öröm, hogy hozzá tudtam tenni a csapat sikeréhez. Köszönöm a kapitánynak a bizalmat, hiszen a két sorsdöntő összecsapáson is pályára léphettem, és igyekeztem nem csalódást okozni” – mondta örömkönnyekkel az arcán Strycová.

„Fantasztikus ez a csapat, ahogy Barbora is mondta, mindenki megtette a magáét. Sajnálom, hogy a harmadik mérkőzést elveszítettem, de biztos voltam benne, hogy Barbora nyerni fog a negyediken. A párosra már nem lehetett mit mondani, ott már sok múlt a szerencsén, a pillanatnyi formán, kinek mennyire ereje maradt, és egy-egy labdamenetben ki tud jobban koncentrálni. Szerencsére mi örülhettünk a végén, és úgy érzem, megérdemeltük. Nagy csata volt, a franciák is minden elismerést megérdemelnek. Köszönöm a lányoknak, hogy a csapat tagja lehetek” – nyilatkozta a cseh válogatott legmagasabban rangsorolt teniszezője, Plísková.

 

 

Fotó: FedCup

 

Barbora Strycová volt a cseh nyerőember
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás