Sport

Önbizalomnövelő győzelmet arattunk Andorra ellen

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap hazai pályán 4-0-s győzelmet aratott a pont nélküli, sereghajtó Andorra felett a 2018-as, oroszországi világbajnokság európai selejtezősorozatának negyedik fordulójában.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapatában előbb Gera Zoltán, majd Lang Ádám volt eredményes, utóbbi az első gólját szerezte a válogatottban. A második félidőben Gyurcsó Ádám is bevette a vendégkaput, majd Szalai Ádám állította be a végeredményt.

A két együttes harmadszor találkozott egymással, a magyarok mindháromszor kapott gól nélkül nyertek. A története első válogatott meccsét napra pontosan húsz évvel ezelőtt játszó andorraiak 12 esztendeje győztek legutóbb.

 A magyar csapat márciusban az Európa-bajnok Portugália vendégeként folytatja a kvalifikációs sorozatot.

Európai vb-selejtező, 4. forduló, B csoport:

Magyarország-Andorra 4-0 (2-0)

Groupama Aréna, 20 ezer néző, v.: Hrisztosz Nikolaidesz (ciprusi)

gólszerzők: Gera (34.), Lang (43.), Gyurcsó (73.), Szalai (89.)

sárga lap: Kleinheisler (15.), Korhut (35.)

Magyarország:

Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Land Ádám, Guzmics Richárd, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Gera Zoltán (Böde Dániel, 84.) – Gyurcsó Ádám (Németh Krisztián, 81.), Kleinheisler László (Stieber Zoltán, 74.), Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

 Andorra:

Josep Gomes – Chus Rubio, Emili Garcia, Marc Vales, Max Llovera, Moisés San Nicolás – Victor Rodríguez (Victor Moreira, 83.), Marcio Vieira, Cristian Martínez (Alexandre Martinez, 67.) – Marc Pujol (Juli Sánchez, 87.), Jordi Aláez

I. félidő:

34. perc: Dzsudzsák kapott tökéletes ütemű labdát a jobb szélen, beadása után az andorrai kapus kiütötte a labdát, de éppen Gera elé, aki 10 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).

43. perc: Ismét Dzsudzsák tálalt tökéletesen középre a jobb oldalról, az ötös bal sarkánál érkező Lang pedig nem hibázott (2-

II. félidő:

 73. perc: Egy szép magyar akció végén Gera tálalt Gyurcsó elé, aki nyolc méterről, kissé éles szögből a bal sarokba lőtt (3-0)

89. perc: Stieber gyönyörű csellel tört befelé az alapvonalnál, majd középre gurított, Szalai pedig közelről sarokkal volt eredményes (4-0).

A találkozó előtt a magyar drukkerek gyönyörű élőképpel fogadták a csapatokat, piros-fehér-zöld színek ölelték körbe a 12-es számot, amely a szurkolók fontos szerepére utal.

Az első perctől kezdve a magyar válogatott birtokolta többet a labdát, de a kapura egyáltalán nem volt veszélyes. Hiába passzolgattak Bernd Storck szövetségi kapitány tanítványai az andorrai térfélen, egyetlen helyzet sem alakult ki, mert kevés volt a mozgás elöl. A vendégek egyszer-egyszer kiszabadultak az amúgy nem túl nyomasztó szorításból, egy ízben még lövésig is eljutottak, de az pontatlan volt, így Gulácsinak nem volt dolga. Annyi negatívum azért volt, hogy Kleinheisler sárga lapot kapott, és mivel neki ez a második volt a sorozatban, így nem játszhat márciusban az Európa-bajnok portugálok vendégeként. Az első komoly magyar helyzetre 26 percet kellett várni, amikor Dzsudzsák beadása után Szalai úgy vette át a labdát, hogy becsapta védőjét, de aztán közelről a kapusba lőtt.

A lehetőséget követően kissé megélénkült a meccs, előbb Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást veszélyes helyről, majd Korhut próbálkozott ígéretesen. A gólra sem kellett sokat várni, Dzsudzsák újabb veszélyes jobb oldali beadását követően Gera csapott le a kipattanóra. A csapatkapitány lendülete mit sem változott a megszerzett vezetés hatására, a szélről érkező szokásos beadásaiból aztán Lang is eredményes volt még a szünet előtt, így a magyarok kétgólos előnnyel vonultak az öltözőbe.

Nagy lendülettel kezdte a második játékrészt a magyar csapat, záporoztak a lövések az andorrai kapura, próbálkozott Gyurcsó, Gera, Kleinheisler, de a labda vagy célt tévesztett, vagy a vendégek kapusa hárított. Jószerivel csak az volt a kérdés, hogy mikor és mennyivel nő a két gárda közti különbség. Előbb Gyurcsó talált kapuba, a hajrában pedig Szalai alakította ki a megérdemelt 4-0-s végeredményt.

Lang: a gól plusz élmény, ez a játék sava-borsa

 Lang Ádámnak plusz élményt jelent, hogy megszerezte első találatát a magyar labdarúgó-válogatottban, amely vasárnap hazai pályán 4-0-s győzelmet aratott a pont nélküli, sereghajtó Andorra felett a 2018-as, oroszországi világbajnokság európai selejtezősorozatának negyedik fordulójában.

“Fontosabbnak tartom, hogy sikerült megnyernünk az előzetesen kötelezőnek tartott mérkőzést. De a gól plusz élményt ad, hiszen ez az egész sava-borsa” – hangsúlyozta a második magyar gólt jegyző védő. Kiemelte, szerették volna korán megszerezni a megnyugvást jelentő első gólt, ám az ellenfél jól védekezett. – “Az első félidőben le tudták zárni a széleket, a másodikra kicsit elfáradtak. Uraltuk a mérkőzést, nem volt benne a levegőben, hogy gólt kapunk.”

 Hozzátette, a svédek elleni keddi felkészülési találkozón is vérre menő, kőkemény csatát és nagy küzdelmet vár, hiszen mindkét csapat a győzelemért lép majd pályára. A Groupama Arénában 19.45 órakor kezdődő mérkőzésen játszik utoljára a nemzeti csapatban Király Gábor és Juhász Roland, valamint búcsúzik el a válogatottól Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos.

 Az Andorra ellen vezető gólt szerző Gera Zoltán kifejtette, helyenként jól játszó csapatot láthattak a nézők, s jó eredményt hozott az együttes a négy lőtt góllal.

 “Örülök, hogy közel teltház előtt tudtunk játszani, a szurkolókat is sikerült megörvendeztetnünk” – mondta Gera, aki a soron következő kvalifikációs találkozót, a márciusi, Portugália elleni mérkőzést vízválasztónak nevezte, s hozzátette, bravúr kell az első két hely valamelyikének megszerzéséhez a csoportban.

 A magyarok harmadik gólját jegyző Gyurcsó Ádám leszögezte, nagyon nehéz, brusztos mérkőzést volt, de az első két találat után megnyugodott a házigazda.

 “Türelmesnek kellett lennünk, figyelni a pontosságra. Tudtuk, hogy be fognak tömörülni, az egész csapattal védekeznek majd. Magabiztosan járattuk a labdát, bár nem helyeztek ránk nagy nyomást, de a 4-0-t nem kell túlmagyarázni.”

 A magyar együttes kapuját védő Gulácsi Péter kifejtette, a csapat jól zárt, kontrollálta a mérkőzést, és büszke lehet az eredményre.

 “Négy meccs ment el a sorozatból, tapadni szerettünk volna az előttünk lévő csapatokra a mai találkozóval, ez sikerült. Számolgatni nem érdemes, a következő selejtező csak márciusban lesz a portugálok ellen idegenben. Ez nehéz összecsapás lesz, de egyben lehetőség is a közelebb lépésre” – tette hozzá.

 

Önbizalomnövelő győzelmet arattunk Andorra ellen
3 (60%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás