Játék Tech Tech Újdonság

Minden részlet kiderült az ASUS ROG GX800 notebookról

A gamer közösség már az idei Computex óta kíváncsi rá, hogy mit tud majd az ASUS legújabb csúcsnotebookja, a napokban viszont minden részlet kiderült a vízhűtéses konfigurációról.

Minden téren brutális

Azt már korábban tudni lehetett, hogy az ASUS ezúttal is mindent bevet, hogy csúcsra vigye legújabb gamer szörnyetegével, de most már minden apró részlet világos a géppel kapcsolatban. A ROG GX800 kijelzőjéül egy 18,4 inches, matt felületű panel szolgál, amely gond nélkül hozza az UHD, azaz a 3840×2160 képpontos felbontást. A rendelkezésre álló színtér tekintetében teljes Adobe RGB lefedettségre számíthatunk, illetve nem hiányzik a G-Sync támogatás sem. Ennek a hatalmas megjelenítőnek köszönhetően a gép mérete már a vízhűtéses rendszer nélkül is igen tekintélyes, ami számokban kifejezve 458 x 338 x 45,4 mm-t jelent. Mindez önmagában is 5,7 kg-ot nyom a mérlegen és akkor még nem beszéltünk a 4,7 kg-os, Hydro Overclocking System névre keresztelt vízhűtőről, amely további 359 x 418 x 133 mm-es mérettel dobja meg a gép kiterjedését. 

asus-rog-gx800_1

Szédítő teljesítmény

A Republic Of Gamers sorozatú csúcsgép számítási teljesítménye egy Intel Core i7-6820HK típusú processzornak köszönhető. A négymagos vezérlő alap órajele is 2,7 GHz, de turbo módban 3,6 GHz, tuning esetén pedig 4,2 GHz is kihozható belőle. Támogatását két darab 16 GB-os DDR4-es memóriamodul végzi, de további két slot is rendelkezésre áll, így a rendszermemória maximális mérete 64 GB is lehet. A grafikai vezérlést két darab, SLI-be kötött GeForce GTX 1080 típusú GPU végzi. Az adattárolásért négy darab RAID0 felépítésbe kötött 512 GB-os SSD felel, így összesen 2 TB-nyi tárhely áll rendelkezésre. A konfiguráció szerves része a mechanikus rendszerű MechTAG billentyűzet is, amely mellől nem hiányzik a ROG Aura RGB LED világítás sem. A vezeték nélküli hálózatok 802.11ac szabványon keresztül is elérhetőek és persze a Bluetooth sem hiányzik. A csatlakozók közt található három darab USB 3.0-ás, két darab USB Type-C port, egy HDMI és egy mini DisplayPort jelkimenet, valamint egy SD kártyaolvasó is. A mobil működést egy 8 cellás, 76 Wh-s akkumulátor biztosítja, a hangzásról pedig egy 3 Watt összteljesítményű hangszórópáros felel.

Az ASUS ROG GX800 decembertől Magyarországon is elérhető, a csomag vételára pedig 1,7 millió forint körül várható.

 

 

Minden részlet kiderült az ASUS ROG GX800 notebookról
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás