Tech Tech Újdonság

Januártól hajlított képernyővel és két GTX 1080-al támad az Acer Predator 21 X

Heteken belül megkezdődik a nyáron bejelentett, 21 hüvelykes hajlított képernyővel és két GTX 1080-al felszerelt Acer Predator 21 X szállítása.

  • hamarosan megindul az előrendelt Acer Predator 21 X-ek szállítása
  • a gép körülbelül 760 ezer forintos áron kapható
  • a laptop hihetetlen extrák mellett két GTX 1080-al, akár 64 GB-nyi RAM-mal és egy 21 hüvelykes hajlított kijelzővel van felszerelve

A szörnyeteg definíciója

A számítástechnikában gyakran használják a ‘szörnyeteg’ szót, ám most az egyszer biztosan nem túlzó a kifejezés. Az Predator 21 X készítőinek sikerült ugyanis egy hajlított 21 inch-es IPS kijelzőt és nem egy, hanem rögtön két NVIDIA GeForce GTX 1080-as videokártyát egyetlen laptopba sűríteniük. A nyolc kilogrammos gép öt ventilátorral, egy hetedik generációs Intel Core K-processzorral és egy 4 TB-os SSD-vel is büszkélkedhet. Persze az óriási teljesítménynek ára van; a Predator 21 X inkább egy mérnöki bizonyíték, mintsem egy fogyasztóknak szánt termék. Ettől még persze megrendelhető, akár 64 GB-nyi DDR4-es RAM-mal, a szállítás pedig heteken belül megkezdődik.

predator21x-1

Ha nem lenne elég az asztali gépek ereje

A berlini IFA keretein belül leleplezett szerkezet nem csak asztali gépeket megszégyenítő konfigurációjával okozott elképedést. Az Acer Predator 21 X szemkövető technológiával, 4.2-es hangrendszerrel és egy különleges billentyűzettel is el van látva. Ez utóbbiról szinte mellékes információ, hogy minden egyes gombja Cherry MX switches, háttérvilágított mechanikus billentyű. Az extra az, hogy a jobb oldali numerikus rész kivehető, alatta pedig egy nagy precizitású érintőpanel lapul. Természetesen még mindig egy laptopról van szó, ezért fontos megemlíteni, hogy a felhasználó ujjai alatt egy kisebb tégla méretével megegyező akkumulátor biztosítja az energiaellátást.

predator21x-2

Nem is annyira drága?

Az Acer 2017 januárjára ígérte a kiszállítást megkezdését és ez azóta sem változott. Így tehát azok, akik szeretnének beruházni egy ilyen fenevadra, mostantól kezdve teljesen nyugodtan megtehetik. Meglepő módon a laptop nem hármassal kezdődő árcédulát kapott, hiszen már 2000 fonttól kezdve kapható. Egy szó mint száz: a Predatorok gazdára várnak és akinek van ennyi pénze, az biztosan nem fog csalódni a monstrumban.

 

Januártól hajlított képernyővel és két GTX 1080-al támad az Acer Predator 21 X
4.7 (93.33%) 3 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás