Slider Tech Tech Hírek

Hajlított kijelzőt kaphat az iPhone 8

Az Apple ellátói szerint a vállalat jelenleg majdnem egy tucatnyi képernyő-prototípust tesztel – köztük egy hajlított szélű modellt is.

  • az iPhone 8 kijelzőinek prototípusai között van egy hajlított szélű darab is
  • az állítást az Apple beszállítói igazolták
  • az új mobil felbontásban és fényerőben is jobb lehet majd a Samsung-eszközöknél
  • lehetséges, hogy három modell jelenhet meg jövő ősszel

Bármi megtörténhet

Jövőre lesz tíz éve, hogy megjelent az első iPhone – így nem kérdéses, hogy az Apple valami különleges újdonsággal készül az évforduló alkalmából. Egyes találgatások szerint a vállalat megszabadulhat a telefonok és tabletek sok éve ikonikus elemét képező Homb gombtól. Noha az ötletnek van valóságalapja, konkrét bizonyítékok eddig nem támasztják alá ezeket feltételezéseket. Ellenben egy új, valós forrásokra alapozott fejlemény szerint lehetséges, hogy a 2017-es iPhone 8 a konkurens Samsung Galaxy S7 Edge-hez hasonló hajlított kijelzőt kap majd.

iphone8-1
Egy érdekes iPhone 8 koncepció

Több változatot tesztelnek

Az Apple beszállítói elárulták a Wall Street Journalnek, hogy a cupertinoi cég jelenleg tíz kijelző prototípusát teszteli, melyek közül egy szerencsés változat a következő iPhone képernyőjének szabványa lesz. Az üveglapok között található egy hajlított szélű példány is, vagyis valós esély van rá, hogy a 8-as szériájú készülékek ilyen képernyővel kerülhetnek a boltokba. Mi több, az ellátók azt is elmondták a lapnak, hogy az Apple szeretne a Samsung paneljeinél jobb fényerejű és nagyobb felbontású darabokat beépíteni a telefonba. Elképzelhető tehát, hogy jövőre egy még szebb képernyővel felszerelt iPhone mutatkozik be.

iphone8-2
Így nézne ki a hajlított kijelzős prototípus

Három verzió?

Persze nem ez lehet az egyetlen változás kijelzők terén. Az évek óta megszokott IPS panelek helyett ugyanis az Apple 2017-ben már a nagysikerű OLED képernyőkre állhat át. Így a telefonok színkezelése és kontrasztja sokkal jobbá válhat, ami egy csúcskategóriás modell esetében nem utolsó dolog. Arról is vannak pletykák továbbá, hogy jövő ősszel nem kettő, hanem rögtön három iPhone kerülhet leleplezésre; két 5,5 és egy 4,7 hüvelykes modell. Idővel persze minden elválik, de abban biztosak lehetünk, hogy a tíz éves évforduló alkalmából a legmerészebb ötletek is megvalósulhatnak.

 

Hajlított kijelzőt kaphat az iPhone 8
5 (100%) 3 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás