Életmód Film

2017-ben érkezik a Kincsem című film

Herendi Gábor nagyszabású kosztümös filmje a Kincsem, előreláthatóan 2017 márciusban lesz látható a mozikban. 

Ha a közönség eddig nem sokat tudott a legendás versenylóról ez most mindenképpen megváltozik. A magyar “csodakanca” történetét és sikereit feldolgozó film bemutatását többek között a különálló Star Wars film megjelenése miatt csúsztatták el, de így sem kell rá sokat várni. 2017 márciusának második felétől megkezdődik a Kincsem vetítése a mozikban.

A történelmi film a verseny kanca befutása körüli ármányt, bosszút, és szerelmi szálát is bemutatja, de a készítők ígérete szerint mégis a futamok lesznek a leglátványosabbak. Egyes jelenetek elkészítéséhez ugyanis több száz statisztát alkalmaztak és a filmben összesen 97 ló szerepelt, Kincsemet is többen alakították. Azt rebesgetik, hogy a produkció elkészítésére (a kosztümökkel, díszletekkel, effektekkel, és a terjedelmes stáb fizetésével együtt) összesen több, mint kétmilliárd forintot fordítottak. A sors fintora talán, hogy a forgatás alatt is a Baden-badeni verseny rögzítése okozta a legnagyobb nehézséget, ahol pár száz évvel ezelőtt az életben is éppen itt akadtak nehézségek Kincsemmel, amikor is a kényes kanca számára alig találtak olyan minőségű vizet, amit hajlandó volt meginni. A filmben egyébként olyan jelenetek is helyet kaptak, melyeken a keszthelyi Festetics kastély, valamint a bécsi Práter is feltűnik majd.

Blaskovich Ernő gróf szerepében Nagy Ervin
Blaskovich Ernő gróf szerepében Nagy Ervin

20151016kincsem4_2

Kincsem nőcsábász gazdájának, Blaskovich Ernő gróf szerepében Nagy Ervint láthatjuk, aki nem keveset edzett arra, hogy a film ágy jeleneteiben is jól mutasson. A már korábban említett szerelmi szálat Baskovich Ernő és Otto von Oettingen lánya, Klára (Petrik Andrea) közötti kibontakozó kapcsolat jelenti, amit az osztrák báró a legkevésbé sem néz jó szemmel. Blaskovich Ernőt a báró ellenérzései azonban nem csak hogy nem tántorítják el Klárától, inkább vonzóbbá is teszi a szemében. A gróf egyik legnagyobb motivációja kezdettől fogva, hogy bosszút álljon Otto von Oettingen bárón, aki a szabadságharcokat követő megtorlások során apja barátjából gyilkosává vált, és végül a nagy múltú köznemesi család teljes vagyonát megkaparintotta.   

 Az eseménydús előzetes láttán – nem elhamarkodottan- mondható, hogy izgalmas és látványos filmet készített ezúttal is Herendi Gábor.

…már nagyon várjuk!

 

 

 

 

2017-ben érkezik a Kincsem című film
3 (60%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás