Tech Tech Hírek

A Nikon új adatmegosztó funkciója forradalmasítja a fotózást

A  Nikon termékekben már elérhető a legújabb vezeték nélküli funkció a Snapbridge, amely forradalmasítja a fotómegosztást a kamerád és az okostelefonod között. 

 

A Nikon D500 idén nyár elején került végre a polcokra.  A 2,000 dolláros kamera  másodpercenként 10 kép készítésére képes, rögzíthetünk vele nagyfelbontású 4K/UHD videót, és pontos élességállítást tesz lehetővé még félhomályban is, de a kivételessége mégsem ebben rejlik.  A D500 az első, ami tartalmazza az új Nikon fejlesztést amit úgy neveznek: Snapbridge. Ez a Nikon megoldása arra, hogy Blluetooth-hoz hasonló módon folyamatos kapcsolatot teremtsen az okostelefon és a fényképezőgép között. Ez forradalmasítja a WI-FI -hez csatlakoztató kamera ötletét, de annál sokkal jobban működik. 

A Snapbridge a kamera csatlakoztatására vonatkozó minden eddigi megoldást elavulttá tesz. Gyors, és megbízható kapcsolatot teremt, azonban mégsem hibátlan – a még kezdetleges fejlesztés még kissé problémás, és ha egyszer elvész a kapcsolat meg kell barátkoznod a fejfájással, ami biztosan rád tör majd az újracsatlakoztatási kísérletek közepette. Viszont ha sikerül “beüzemelni”, és a Snapbridge működésbe jön (majdnem minden alkalommal) meglátod, hogy ez a legjobb lehetséges megoldása a fotóid gyors, biztonságos megosztásának és szerkesztésének. 

 

hardware

Minden korábbi megoldást elavulttá tesz

A cégek igyekeztek kifejleszteni vezeték nélküli kapcsolatot az okostelefonok és a termékeik között. Egy korábbi próbálkozás alkalmával erre a célra létrejött az Eye-Fi. Az Eye-Fi egyfajta SD kártya, melynek segítségével vezeték nélküli kapcsolattal elküldhettük az adatokat a kameráról telefonra, vagy tabletre. Az elképzelés nem lett volna rossz, ugyanakkor a gyakorlatban az Eye-Fi akadozott, lassú volt, vagy mindkettő.  Ráadásul a helyzet mostanában még rosszabb ezen a téren: a cég visszahívja a régebbi WI-FI SD kártyákat, s ezáltal a felhasználók is elveszítenek néhány funkciót.

A Snapbridge hasonlít a régebbi kezdeményezésekhez. Készítesz egy képet a D500-sal (vagy más Snapbridge-es Nikon termékkel), majd a telefonodról hozzáférhetsz a kártyán tárolt képekhez a speciális Snapbridge applikációval. A képeket szerkesztheted, megoszthatod, a többi már rajtad áll. 

 

Hirdetés

A Nikon új adatmegosztó funkciója forradalmasítja a fotózást
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás