Tech Tech Hírek Tech Újdonság

GTX 1050-nel kaphatók a Dell legújabb gamer notebookjai

Mindössze 800 dollárért lesz elérhető a Dell két új notebookja, melyek kiváló konfigurációjukkal a legjobb középkategóriás készülékek lehetnek.

  • akár 230 és 250 ezer forint között is lehet majd kapni a Dell új gamer notebookjait
  • az Inspiron 14-es és 15-ös sorozat új tagjai a legkorszerűbb Intel Kaby Lake processzorokkal lesznek felszerelve
  • az eszközökben a GTX 1050 és a GTX 1050 Ti felel majd a grafikus feladatokért
  • a nagyobb modellben több extra lesz elérhető, például az 512 GB-os SSD és a 4K IPS kijelző

Megújul az Inspiron-széria

Már megkezdődött a verseny: minden gyártó sorra készíti el saját GTX 1050-nel felszerelt modelljeit. Ez nem meglepő, hiszen az NVIDIA GTX 10-es sorozatának erősebb tagjaival felszerelt notebookok igencsak drága árcédulával kerültek a boltokba – a GTX 1050 pedig egy kiváló alternatíva lehet az olcsóbb szegmensben. A Dell a középkategóriát célozta meg legújabb laptopjaival, melyek a korábbi Inspironok hardveresen megerősített változatai. Rögtön két eszköz is bemutatásra került, melyekből közel egy tucatnyi verzió lesz nemsokára megvásárolható.

dellinspiron-1

Reflektorfényben a teljesítmény

Erőből nincs hiány, hiszen mindkét notebook kérhető hetedik generációs Intel Core i5 7300HQ vagy akár i7 7700HQ CPU-val is. Az extrák azonban csak a 15,6 hüvelyk képátlójú kijelzővel rendelkező Inspiron esetében elérhetők. Ilyen például az 512 GB-os PCIe SSD, az NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti videokártya és a 74 Wh-os akkumulátor. Az Inspiron 15 ezen túl Full HD képernyős és 4K IPS paneles kialakításban is rendelhető. A kisebb, 14 hüvelyk képátlójú Inspiron 14 csak Full HD LCD kijelzőt kapott, az viszont tükröződésmentes.

dellinspiron-2

A versenytársak alatt árazva

Mivel mind a két változat a tavalyi notebookok vázával készült, így egyiken sincs USB-C csatlakozó. Nem úgy, mint a Lenovo nemrég leleplezett Legion gamer laptopjain, amelyek szintúgy a GTX 1050-nel érkeznek. Ellenben a Dell gépei közel 100 dollárral olcsóbbak a konkurens eszközöknél: mindössze 799 amerikai dolláros árcédulával kerülnek majd a polcokra. Ez itthon hozzávetőleg 230 és 250 ezer forintot fog jelenteni, noha az elérhetőség területeiről és a megjelenés részleteiről egyelőre nincs bővebb információ.

 

GTX 1050-nel kaphatók a Dell legújabb gamer notebookjai
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás