Tech Tech Hírek

CES 2017: Magyar standok

A tavalyi után idén is láthattunk magyar standokat a las vegas-i technológiai konferencián. Lássuk ők mivel rukkoltak elő!

 

Magyar startup cégek standjait láthatták a látogatók az idei CES-en, ahol  2017-ben is több, mint 600 vállalkozás mutatta be fejlesztéseit. Nézzük milyen találmányokkal képviseltek minket!

Okos otthon helyett felokosított otthon

A Chameleon nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint az egyébként “buta” otthonok felokosítását. Az általuk kidolgozott rendszer szépsége, hogy a nagy cégekkel ellentétben (mint a Samsung, Loxone, vagy az Apple) nem kell az otthonunk összes berendezését az utolsó tűig lecserélnünk ahhoz, hogy az okos otthon előnyeit élvezhessük. 

A Chameleon koncepciója, hogy egyfajta hidat képezzen a különböző platformok között, egy apró kis számítógép segítségével, ami a rendszer agyát képezi, majd ezekhez kapcsolódnak a hubokkal ellátott készülékek, a kapcsolók, konnektorok mögé pedig egyedi jelfogókat tervezett a startup cég, amelyeket bármilyen eszközhöz társíthatjuk. 

Azt azonban még nem tudjuk, hogy a felokosított otthon ötlete mennyire nyeri el a nagy cégek tetszését, akik a technológia esetleges  piacra dobásával  biztos vevőket veszítenének el, de itthon bizonyára örömteli fogadtatásra találna a rendszer, ami több száz ezreket (ha nem milliókat) spórolna meg az okos otthonra vágyóknak. 

 

Sybrillo – GoPro-stabilizátor

Az előzőhöz hasonlóan a Sybrillo is egy “okos” eszköz, azonban az otthonunk helyett a GoPro kamera használatát hivatott forradalmasítani. A Sybrillo tulajdonképpen egy a hozzá kapcsolható telefonos alkalmazással távirányítható GoPro kamera markolat, amely szinte bármilyen eszközhöz rögzíthető legyen az szelfibot, sportkamera kiegészítő, vagy bármi más. A Sybrillo-ba épített mindhárom tengely mentén 360 fokos szögben képes mozogni, így a  leglehetetlenebb helyzetekben is tud szuper felvételeket készíteni.  

A magyar találmány a megjelenése óta nagy sikernek örvend, és 2017 tavaszán már a boltokba is megjelenik.  

 

DoBox – az Apple dokkoló

Hordozható, okos és elengedhetetlen– ezzel a három jelzővel fejezhető ki leginkább a DoBox, amely Apple felhasználók körében hamarosan nélkülözhetetlen tartozéka lesz a mindennapoknak. A többfunkciós DoBox célja alapvetően, hogy minden más adaptert kiváltson, de sok más hasznos funkcióval is rendelkezik, ilyen például a saját tárhely is, ahova 32 vagy 64 GB-ig adatokat másolhatunk fel, s ha ez nem lenne elég microSD kártya közbeiktatásával bővíthetjük. A dokkoló rendelkezik USB, mini-USB, HDMI és Ethernet csatlakozókkal, és beépített WI-Fi kapcsolattal.

A legjobb benne, hogy a Bluetotth adapterre billentyűzetet és egeret is kapcsolhatunk, amivel közvetlenül kezelhetjük az Iphone vagy Ipad eszközünket. A dokkoló állomáshoz egyszerre több eszközzel is csatlakozhatunk, de az adatok szinkronizálásához a Google Drive vagy a DropBox felhőjére lesz szükség. Jó hír az Apple tulajdonosoknak, hogy a DoBox idén márciustól megvásárolható lesz 200 dollár körüli értékben. 

 

 

CES 2017: Magyar standok
5 (100%) 3 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás