Játék Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Erre képesek a Lenovo új Legion-szériás notebookjai

A Lenovo egy közép- és egy felsőkategóriás gamer notebookot dobott piacra, melyek a most indított Legion-széria első tagjai.

  • hihetetlen teljesítményű gamer laptopokat mutatott be a Lenovo Intel Core i5 7300HW CPU-val és akár 16 GB-nyi RAM-mal
  • az Y520 GTX 1050-nel, Harman hangszórókkal és 512 GB-os SSD-vel lesz elérhető februártól fogva, 899 dollárért
  • az Y720 GTX 1060-nal, Dolby Atmos hangrendszerrel és 1 TB-os SSD-vel lesz felszerelve; áprilistól 1399 dolláros áron lesz kapható

Félelmetes páros

A gyártók sorban mutatják be a tavaly debütált Pascal-architektúrás videokártyákkal felszerelt hordozható készülékeiket. A Lenovo rögtön két notebookot is leleplezett, melyek a lehető legmodernebb technológiával készültek. A korábbi Y-jelzésű laptopok dizájnját megőrző, de egyben azon túllépő modellek minden tekintetben lenyűgöző teljesítményt garantálnak. Az akár hetedik generációs Intel Core i5 7300HW processzorral és 16 GB-nyi DDR4-es memóriával kapható eszközök 15.6 hüvelykes Full HD kijelzővel lettek felszerelve. Az Y520 és az Y720 névre keresztelt notebookok között a különbséget a videokártyák és persze az árcédulák jelentik.

Lenovo Y520
Lenovo Legion Y520

A középmezőny új játékosa

Az Y520 esetében három típusú videokártya közül is választhatunk. Az NVIDIA GeForce GTX 1050 vagy GTX 1050 Ti mellett AMD RX-560M-et is kérhetünk majd a notebookba, így nem kell aggódnunk a teljesítmény miatt. Nem lesz gond a tárkapacitással sem, hiszen az Y520 akár 512 GB-os PCIe SSD-vel is megrendelhető, de igény szerint kialakítható hibrid megoldás is egy 2 TB-os merevlemezzel. Ráadásul fejhallgató nélkül is tökéletes élményhez juthatunk; köszönhetően a 2x 2W Harman hangszóróknak, melyek a Dolby Audio Premium segítségével prémium minőségű hangzást garantálnak. Az egyedi megjelenést pedig a vörös háttérvilágítással is használható, 1.7 mm-es billentyűk biztosítják.

Lenovo Legion Y720

Minden, ami egy játékosnak kell

A Y720 a felső szegmens meghatározó notebookja: az NVIDIA GeForce GTX 1060-as VGA-val gyakorlatilag egy asztali gép erejét tudhatjuk a notebookban. Ha szeretnénk belépni a virtuális valóságba, így csak csatlakoztatnunk kell a headsetet a vázon található HDMI és USB 3.0 portokhoz. Az Y720 továbbá ízig-vérig gamer laptop: akár egy vezeték nélküli Xbox One kontrollert is párosíthatunk hozzá. Bármivel is játszunk, a billentyűzet egyedileg programozható háttérvilágításával minden színkombinációt kipróbálhatunk. Ha ez nem lenne elég, a gép akár 1 TB-os SSD-vel is elérhető, amit (a világon először) egy Dolby Atmos hangrendszer egészít ki.

Lenovo Legion Y520 (bal) és Y720 (jobb)
Lenovo Legion Y520 (bal) és Y720 (jobb)

A Nerve Sense és a tökéletes hűtés erejével

A Lenovo mindkét notebookot felszerelte a Nerve Sense szoftverrel, mellyel egyszerűen személyre szabhatunk bármilyen tetszőleges beállítást. Legyen szó a hangrendszerről, a billentyűzetről, a hűtésről vagy a hálózati preferenciákról, bármit beállíthatunk néhány kattintással. A programmal egyébként streamelhetünk vagy rögzíthetjük a kívánt játékmenetet is, így nem kell más megoldásokkal bajlódnunk – mindent megtalálunk egy helyen.

A hihetetlen erő nagy hőt termel. Ám a processzorhoz és a videokártyához közel elhelyezett ventilátorok maximalizálják a hűtés hatásfokát – a forró levegőt villámgyorsan a hátsó nyílásokhoz fújják. A notebookok Extreme Cooling funkcióval is rendelkeznek, ami extra löketet ad a hűtésnek – ha éppen arra lenne szükség.

lenovolegion-4
Lenovo Legion Y520 (bal) és Y720 (jobb)

Ár és elérhetőség

A kisebb, Y520 már február első hetétől kezdve elérhető lesz, 899 amerikai dolláros áron. Ez itthon hozzávetőleg 270 ezer forintos árcédulát jelent majd. Ezzel szemben az Y720 már magasabb – egészen pontosan 1399 dolláros áron lesz megvásárolható áprilistól. Hazánkban ez sajnos 415 ezer forintot is jelenthet, így az Y720 megmarad felsőkategóriás versenyzőnek. Ellenben mindkét készülék hihetetlen teljesítményt és remek extrákat nyújt az árukért cserébe, ezért mindenképpen érdemes lesz odafigyelni rájuk.

 

Erre képesek a Lenovo új Legion-szériás notebookjai
3.9 (78.75%) 16 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás