Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Ultramodern megoldás: itt a Lenovo ThinkPad X1 Yoga

A Lenovo 2 az 1-ben eszköze a világ legkönnyebb 14 hüvelykes gépének számít, ráadásul négyféle üzemmódjával minden helyzetben megállja a helyét.

  • ultravékony és könnyű 2 az 1-ben modellt mutatott be a Lenovo
  • a 2K felbontású OLED kijelzős ThinkPad X1 Yoga négy különböző üzemmódban használható
  • a csúcskategóriás hardveres konfiguráció mellett rengeteg extrával elérhető; többek közt dokkolható érintőceruza is jár hozzá

Reflektorfényben a kényelem és mobilitás

Az év eleje mindig forgalmas az IT és a tech világában és most sincs ez másképp. A Lenovo számos új eszközt mutatott be, ám mind közül a ThinkPad X1 Yoga a legkülönlegesebb. A 2 az 1-ben készülék ugyanis 1.27 kilogrammos súlyával a világ legkönnyebb 14 hüvelykes üzleti gépe. A csekély tömeg azonban nem megy a tartósság rovására: a remek anyaghasználat köszönhetően a modell tartós és ellenálló – ezt több független teszten bizonyította. A háttérvilágítással ellátott, cseppálló billentyűzet pedig visszahúzódik, ha az eszköz nem laptopként van használva, így védi a felületet a sérülésektől.

Bűvös négyes

A ThinkPad X1 Yoga négy módban képes üzemelni, melyek külön-külön más helyzetekre lettek tervezve. A hagyományos notebook módon kívül használható tabletként, valamint prezentációs és kapcsolati módban is. A 360 fokban hajlítható kijelző állása automatikusan a megfelelő módba teszi a készüléket, így az mindig alkalmazkodik az igényekhez. Ráadásul dokkolható érintőceruzával is dolgozhatunk, ami 15 perc töltés után akár 100 percig is üzemképes marad. Így mindig kéznél van, ha rajzolnánk vagy épp feljegyzéseket szeretnénk készíteni. A kézírás felismeréséért az exkluzív WRITEit-technológia felel, amely javaslatokat tesz és kijavítja a helyesírási hibákat is. A 2K (2560 x 1440 pixeles) felbontású OLED érintőképernyővel pedig minden esetben tökéletes kontrasztot és színvilágot kapunk.

thinkpadx1yoga-1

Teljesítmény és hely

Az új ThinkPad X1 Yoga Windows 10 Pro operációs rendszerrel kapható, ami Windows Ink Workspace segítségével különösen optimális a kézi és ceruzás használatra is. A gép akár hatodik generációs vPro-val ellátott Intel Core i7 6600U processzorral is megrendelhető, ami a villámgyors működésen kívül fejlett biztonságot garantál. Az ultragyors 1 TB-os Samsung PCIe NVM SSD-vel közel kétszer rövidebb idő alatt mozgathatunk fájlokat a háttértárolón, mint a SATA SSD-vel. Mindez alig hat ki az akkumulátorra: az eszköz ugyanis akár 11 órát is kibír egyetlen töltéssel. A ThinkPad X1 Yoga továbbá három USB 3.0 és egy HDMI porttal is rendelkezik, sőt, microSD-vel bővíthető. A készülék most 1510 fontos áron szerezhető be, ami itthon 500 ezer forint feletti árcédulát jelent, ám ezért az összegért azt kapjuk, amit egy ilyen üzleti modelltől elvárunk.

 

Ultramodern megoldás: itt a Lenovo ThinkPad X1 Yoga
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás