Tech Tech Hírek

Külső eszközről is bekapcsolható lesz az internetmegosztás Androidon

Végre Androidon is elérhetővé válik az a funkció, amivel egy külső eszközről aktiválhatjuk a telefon internetmegosztását.

  • hamarosan érkezik az Androidra az a funkció, amivel a telefon adatforgalma külső eszközről is használhatóvá válik
  • az ‘Instant Tethering’ nevű extra egyelőre csak Androidot futtató mobilok és tabletek között működik
  • feltétel továbbá a közös Google-fiók
  • először Pixel és Nexus modelleken lesz elérhető

Egyetlen gombnyomásra az internettől

Az Android Police csapata felfigyelt egy új extrára, ami már néhány Androidos telefonon elérhető (azt jelenleg nem tudni, melyeken). A Google Play frissítésével érkező újítás megnevezése az ‘Instant Tethering’, amivel egy külső eszközről bekapcsolhatjuk a telefon internetmegosztását. Egészen pontosan: nem kell manuálisan aktiválni a mobilon az adatforgalom Bluetooth-csomóponton keresztül történő megosztását. Elég, ha a második készüléken kiválasztjuk az internetelérést biztosító telefont és a rendszer csatlakozik a webre. Ez egyébként a macOS és az iOS között már régóta megoldható. Ott például egy MacBookon a Wi-Fi ikonra kattintva kiválasztható az iPhone, és a laptop a telefonon át létrehozza a webes kapcsolatot.

Így fest az iOS és macOS közti megoldás
Az iOS és a macOS közti megoldás

Csak Androidon és közös Google-fiókkal

Az ‘Instant Tethering’ egyelőre két feltétel mellett működőképes. Először is, csak Androidos készülékeken elérhető. Így például, ha az Androidos tabletünkön szeretnénk internetezni, a (természetesen szintén Androidos) mobiltelefonunk adatforgalmát használva ezt megtehetjük. Bár nincs megerősítve, de az ‘Instant Tethering’ minden bizonnyal a Chrome OS-t futtató notebookokkal is használható. A második kitétel, hogy a résztvevő eszközöknek egy közös Google-felhasználóhoz kell legyenek kötve. Ez biztonsági szempont, hiszen ezáltal illetéktelen nem férhet hozzá az adatforgalmunkhoz.

Így aktiválható jelenleg az internetmegosztás
Így aktiválható jelenleg az internetmegosztás Androidon

Először a Nexusok és a Pixelek tulajdonosai próbálhatják ki

A funkciót tartalmazó csomag első körben a Nexus és a Pixel készülékeken válik majd letölthetővé, tehát a Nexus 9 és a Pixel C tabletekkel már használható lesz az ‘Instant Tethering’. Persze azoknak a száma elenyészően kicsi, akik pont ilyen telefonokkal és tabletekkel rendelkeznek. Éppen ezért elég valószínű, hogy hamarosan további modellek kapják meg a frissítést. A Google egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy mikor terjesztik ki az extra elérhetőségét más eszközökre, de remélhetőleg hamarosan új információkkal szolgálnak.

 

Külső eszközről is bekapcsolható lesz az internetmegosztás Androidon
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás