Játék Játék Hírek Játék Újdonság Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Kitárul egy új világ: megérkezett a PlayStation VR

Több hónapnyi feszült várakozás után végre megérkezett a PlayStation VR a Sony-tól.

Bemutatkozik a PlayStation VR

Megérkezett a boltokba a PlayStation VR headset, amellyel bármelyik PlayStation-felhasználó beléphet a virtuális valóságba. Az eszköz újradefiniálja a realitás határait és felejthetetlen pillanatokat ígér a világ legnagyobb címeivel a fedélzeten. Bármilyen műfajt is kedvelünk, biztosan megtaláljuk a kedvünkre való programokat, hiszen a Gran Turismo Sport, a Resident Evil 7 Biohazard, a Super Stardust Ultra VR, a Farpoint, a Here They Lie, az EVE: Valkyrie, a DRIVECLUB VR, a Batman: Arkham VR, a Robinson: The Journey vagy az Until Dawn: Rush of Blood csak néhány azokból a VR-programokból, melyeket kipróbálhatunk.

Megnyílik egy új dimenzió

A PlayStation VR a PS4-család legújabb tagja; bármelyik PlayStation 4 konzollal kompatibilis (beleértve természetesen a PlayStation 4 Prot). Miután csatlakoztattuk a rendszerhez, csak be kell kapcsolnunk a PlayStation Camera szenzorait és hátra is hagyhatjuk a valóságot. A Sony viszont nem egyedi élményként képzelte el a PlayStation VR-t – az ugyanis úgy lett tervezve, hogy többen is élvezhessék a játékokat. A Mirror mode aktiválásával a headset képe kivetíthető egy külső kijelzőre, míg a Separate mode bekapcsolásával bárki csatlakozhat a játékba, miközben a szemüveg viselője továbbra is a virtuális valóságban marad.

psvr-1

Maximális élmény

A headset a realisztikus élményt egy 5,7 hüvelykes OLED kijelzővel teremti meg, amely két 1080 x 960 pixeles felbontású lencséből áll. Ezek állítható távolságúak, így mindenki személyre szabhatja az virtuális valóságot. A tűéles, jól fókuszált kép persze nem minden; a letisztult és sima megjelenítést a 120 Hz-es frekvencia teszi lehetővé, amivel folytonos képet kapunk. A teljes tengelykövetésnek köszönhetően pedig bármerre nézünk, egy élő és lélegző univerzumot láthatunk magunk előtt. A háromdimenziós audiokezelés továbbá lehetővé teszi, hogy pontosan érzékelhető legyen minden egyes hanghatás – szóljon az rövid ideig alulról vagy éppen folyamatosan, a teljes virtuális teret betöltő erővel.

psvr-2

Teljes kontroll

A játékok kifogástalan irányítását a PlayStation Camera garantálja, ami két szenzorával precízen érzékeli a headset és a kontollerek helyzetét a térben. Így mindig a virtuális valóság középpontjában állhatunk. A headseten található kilenc LED hajszálpontosan jelzi a fej mozgását az érzékelők számára, így késés nélkül, valós időben történik minden mozdulat. A széles látószögű kamera ráadásul a PlayStation 4 vezeték nélküli DUALSHOCK 4-es kontrollerével és a Move mozgásvezérlőkkel is működőképes. Mindegy, hogy milyen módon kívánjuk a kezünkbe venni a kontrollt, a PlayStation VR-ral nem kell kompromisszumokat kötnünk.

psvr-3

Pillanatokra a virtuális valóságtól

A headset már kapható az AQUA Electromax üzleteiben. Online vásárlás estében a szett 134 900 forintos áron elérhető. A csomag tartalmazza a PlayStation VR-t és annak teljes felszerelését (2 darab HDMI, 1 darab USB 3.0 csatlakozó és 1 darab tápkábel) és egy év gyári garanciát.

 

Hirdetés

 

Kitárul egy új világ: megérkezett a PlayStation VR
5 (100%) 3 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás