Sport

Super Bowl 2017: Már nem kell sokat várni

Csupán két hetet kell várnunk az amerikai futballbajnokság tavalyi szezonjának döntőjéig. A Super Bowl bajnokságot február 6-án láthatják majd a magyar nézők. 

 

A Super Bowl már régóta számít az év egyik legrangosabb eseményének számít a tengeri túl, de az amerikai futball térnyerésével a föld több pontjáról is követik a játék állását, vagy éppen várják izgatottan a félidőt, hogy láthassák kedvenc sztárjaik fellépését a félidőben.

Ahogy mindig, az 51. Super Bowl-t most is felvezető mérkőzések előzik meg, mint a már lejátszott Wild Card mérkőzések, a konferencia-elődöntők, és a konferencia döntők, amelyekre a napokban került sor. A Super Bowl-t február 5.-én, a vasárnap esti főműsoridőben fogják közvetíteni, ami az időeltolódás miatt február 6. hétfő hajnalra fog esni, ennek ellenére éjjeli baglyok számára élő közvetítés is lesz majd a Sport2 csatornán felvezetőműsorokkal.

A fogadások már elkezdődtek a 2016-os szezonzáró Super Bowl bajnokság győzteseire. A konferencia, azaz AFC és NFC döntők jelenleg is zajlanak, így a végső viadalra továbbjutó csapatok neveit egyelőre nem lehet tudni. A konferencia döntők alatt összecsapók között azonban olyan csapatokat láthatunk, mint a többszörös bajnok Dallas Cowboys, Atlanta Falcons, Houston Texans, a legtöbbször Super Bowl-t nyert Pitssburgh Steeelers és a New England Patriots, amely a csapatok közül eddig legtöbbször vett részt a világ egyik legrangosabb viadalán. 

Az amerikai futballbajnokság népszerűségének köszönhetően a Super Bowl is egyre nagyobb látványosságnak számít, így míg kezdetben a helyi rezes banda előadását láthatták a nézők, ma a mérkőzéseket sztárfellépőkkel, és koncertekkel foglalják elegáns keretbe. Az idei Superbowl félidejében Lady Gaga fogja a közönséget szórakoztatni. A bajnokság történetének legemlékezetesebb show eleme Justin Timberlake és Janet Jackson 2004-es közös fellépése volt, amikor is a jól ismert villantós jelent is megesett. Timberlake szerint véletlen baleset történt, és a meccseket közvetítő CBS csatorna sokat fizetett érte. Akkoriban nagy vihart kavart az eset, és azóta is nagyon ügyelnek rá, hogy hasonló ne fordulhasson elő, de vajon számíthatunk-e hasonló botrányra a híresen szabadelvű énekesnőtől?

 

 

Super Bowl 2017: Már nem kell sokat várni
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás