Tech Tech Újdonság

Különleges képességekkel érkezik a ZTE Hawkeye

A ZTE egy különleges mobil megoldással jelentkezett, amely a kijelzőn való olvasás során jelenthet segítséget a felhasználóknak.

 

Görgess a szemeddel!

A ZTE újdonságáról már tavaly is hallhatott a közönség, akkor azonban Project CSX néven került bemutatásra egy Kickstarter projekt keretein belül. Az azóta Hawkeye névre keresztelt modell legegyedibb tulajdonsága, hogy az 5,5 inch átlójú IPS panel felett található 8 Megapixeles frontoldali kamera, a szelfizésen és a videocsevegésen túl, a szemmozgás követésére is alkalmas. Ennek köszönhetően a kijelzőn megjelenő tartalmak le- és fel-görgetése minden eddiginél egyszerűbben, csupán a szem mozgatásával lehetséges. Természetesen a hátoldali kettős képalkotórendszerről is érdemes szót ejteni, amely egy 13 és egy 12 Megapixeles egységből áll. Ezek autofókusszal és LED vakuval is támogatva vannak, nem hiányzik a HDR támogatás és a Full HD felbontású videorögzítési lehetőség sem. Azt egyelőre nem árulta el a gyártó, hogy a két kamera milyen módon segíti egymás munkáját, de vélhetően a mélységérzékelés megtalálható lesz a funkciók között.

ZTE-Hawkeye_1_2

Erős középkategóriás teljesítmény

A ZTE Hawkeye hardveres teljesítményével is kitesz magáért. A készülék számítási erőforrásait egy Snapdragon 625 típusú rendszerchip biztosítja, amely nyolcmagos felépítéssel és 2 GHz-es órajellel rendelkezik. Ezt 3 GB-nyi rendszermemória támogatja, a felhasználói tárhely mérete pedig 32 GB. Utóbbi akár 256 GB-os microSD memóriakártyával is bővíthető. Az extra funkciók között megtalálható a Dual SIM használat is, amely sokak számára jelenthet óriási kényelmet. A felhasználóazonosítás ez esetben is lényegesen könnyebb egy ujjlenyomatolvasó segítségével, ami a hátoldalon került kialakításra. A vezeték nélküli kommunikáció WiFi és Bluetooth, valamint NFC kapcsolattal is lehetséges. A 3000 mAh-s akkumulátor töltésére egy USB Type-C ad lehetőséget. Ez a művelet egyébként rövid idő alatt, a Qucick Charge 2.0 gyors töltési rendszer segítségével is elvégezhető.

A ZTE Hawkeye egyelőre még mindig megtalálható a Kickstarter projektjei között, egészen február 19-ig. A jelenlegi állás szerint a támogatók 200 dollár ellenében kézhez kaphatják a készüléket, ami elképesztően alacsony ár az úttörő technológiát tekintve. A megjelenésig azonban körülbelül szeptemberig várniuk kell.

 

 

 

 

Különleges képességekkel érkezik a ZTE Hawkeye
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás