Divat Életmód Tech

Intelligens eszközzel az internetes megfigyelés ellen

A webkameránkon keresztül bármikor megfigyelhetnek minket, amit az internetre csatlakozunk, de itt a megoldás: megérkezett az intelligens, biztonságos kamera takaró eszköz.

 

Ahány laptop, tablet és okostelefon tulajdonosai lehetünk, annyi potenciális veszélyforrást is hordozunk magunkkal, ugyanis a mai technika lehetőséget nyújt bármelyik hozzáértő számára, hogy távolról bekapcsolhassa a kameránkat anélkül, hogy tudnánk róla. A laptopok a legideálisabbak erre, hiszen az egész napos munka vagy netezés közben végig figyelhetővé válunk rajta, és nem tudhatjuk kik, és milyen okból kíváncsiak a lakásunkra, munkahelyünkre, vagy éppen ránk. Az ok lehet akár a terrorizmus elleni harc, de lehet, hogy olyasvalakinek esünk áldozatul, aki a privát szféránkba nagyon is rossz szándékkal akar behatolni, ezért mindenképpen érdemes odafigyelni. 

Élelmes készítők megoldást találtak arra, hogy számítógépünk, tabletünk és okostelefonunk megfelelő védelemmel legyen ellátva az alattomosan kukkoló hekkerek elől. Az eszközeink kameráján történő megfigyeléseket még sokan ma is csak az összeesküvés-elméletek egy formájának tartják, de a szemfülesek üzletet is csinálnak az emberek óvatosságából. Megjelent ugyanis a Kickstarter project oldalán ötletként az IS CC kameratakaró, ami segít kevésbé figyelemfelkeltő módon védekezni a hekkerek “támadásai” ellen. 

A kamera takaró nem vastagabb, mint egy bankkártya, és jóval hasznosabb mint az otthoni leragasztás. Laptop esetén fontos szempont, hogy rendeltetés szerűen le is tudjuk csukni. A készítők szerint az aprócska találmányuk nem csak esztétikus, és praktikus, de maradandó is. Ezt mindenesetre már első ránézésre is érdemes fenntartással kezelni. Igaz, hogy az IS CC (intelligent security camera cover) méreténél fogva nem zavar minket az eszközök használatában, de ez okból elveszíteni, leszakítani is nagyon könnyű lehet, főleg ha az eszközök jövet-menet használatban vannak. 

Sokan attól is tartanak, (és nem is kevesen) hogy a Facebook nem csak a telefonon tárolt információkat, a kamerát, de a hangszórót is kedve szerint használja annak érdekében, hogy az elhangzottak segítségével relevánsabb reklámokkal tűzdelhessék tele a hírfolyamunkat. Maga Mark Zuckerberg nyilatkozott erről, és minden aggodalmaskodónak azt javasolta, hogy a Facebook alkalmazás beállításainál kapcsolja ki a hangszóróra vonatkozó engedélyt. 

 

 

Tehát nem árt körültekintőnek és óvatosnak lenni!

Intelligens eszközzel az internetes megfigyelés ellen
4.8 (95%) 4 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás