Foci Sport

Itt a vége: Frank Lampard visszavonul

Frank Lampard befejezi az aktív pályafutását. A Chelsea klubikonja, az angolok 106-szoros válogatott labdarúgója a hivatalos Instagram oldalán jelentette be a visszavonulását.

 

Újabb korszakos játékos hagy fel a labdarúgással. A 38 éves Frank Lampard nem Lionel Messi-i vagy Cristiano Ronaldo-i mércével mért klasszis. Mégis, évekig elképzelhetetlen volt nélküle az angol válogatott összeállítása és persze aktuális klubcsapata kezdő tizenegye.

Noha Lampard neve a Chlesea-val forrt össze, pályafutását a West Ham Unitedben kezdte. Már 18 évesen, 1996 januárjában debütált a Premier Leauge-ban, s öt évvel később került a londoni kékekhez. Pályafutása meghatározó szakaszát töltötte a Chelsea-ben. A 2014-2015-ös szezonban a Manchester City-t erősítette, azt követően egészen mostanáig a New York City-ben szerepelt.

Legtöbb sikerét a londoni klubcsapattal aratta. Még a West Hammel nyert Intertotó-kupát, a Chelsea-vel viszont Bajnokok Ligája-győztes lett és az Európa-ligában is révbe ért. Ne felejtsük el a három bajnoki címet, a négy FA-kupa sikert, a két Ligakupa-győzelmet és a két angol Szuperkupa-diadalt. Lampard képességeiről és jelentőségéről mindent elmond, hogy kétszer választották meg a bajnokság legjobb játékosának. A 2004-es Európa-bajnokságon a torna álomcsapatába is bekerült. Fontos egyéni elismerést jelentett, hogy 2005-ben Ronaldinho mögött második lett az Aranylabda-szavazáson.

Negyedik a Chelsea-ban legtöbbet játszó futballisták listáján (648 mérkőzés). Ellenben ő szerezte a legtöbb gólt a londoniak mezében: 211 találatig jutott. Az angol válogatottal azonban sosem jött ki a lépés. Két világ- és három Európa-bajnokságon szerepelt a nemzeti csapattal, ám sosem sikerült trófeát szerezni.

„Huszonegy csodálatos évet követően úgy döntöttem, hogy befejezem az aktív pályafutásomat – írta Lampard az Instagramon. – Bár nagyszerű ajánlatokat kaptam arra, hogy hazámban vagy külföldön játsszak még, 38 évesen úgy érzem, ideje új fejezetet kezdeni az életemben. Végtelenül büszke vagyok a trófeákra, hogy több mint százszor viselhettem a címeres mezt. Arra is, hogy a pályafutásom során több mint háromszáz gólt szereztem. Köszönöm a családomnak, feleségemnek, barátaimnak, amiért támogattak. Megtiszteltetés volt a csapattársakkal, a menedzserekkel és a többi segítővel dolgozni. Örülök annak, hogy a West Ham United-et, később pedig a Manchester Cityt és a New York City-t erősíthettem. És persze a szívemben a Chelsea foglalja el a legnagyobb helyet.”

A pályafutás befejeztével Lampard elkezdi az edzői tanulmányokat.

 

 

Fotó: myfranklampard.com

 

Itt a vége: Frank Lampard visszavonul
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás