Sport

Hais Dorottya a sztár a deszkákon

Csupán 13 éves, de már országos műugróbajnok és szerepel az Oscar-díjra jelölt magyar rövidfilmben, a Mindenki című alkotásban. Hais Dorottya szinte két ember életét éli egyszerre, és készül a Los Angeles-i Oscar-gálára.

 

Két embernek is sok lenne az a feladat, amit a 13 éves Hais Dorottya zsúfol a mindennapjaiba. A Honvéd ÚVK fiatalja gyerekkorában szertornázott, két éve azonban a műugrás felé fordult. S milyen jól tette! A korosztályában már országos bajnok, és a nemzetközi versenyeken is jó eredményeket ér el. Legutóbb Budapesten, a Négy Ország-versenyén 1 és 3 méteren is legyőzte kortársait.

Heti nyolc edzésem van, reggelente kettő, délutánonként pedig hat. Nagyon szeretem a sportágat, amint megismerkedtem vele, egyből az uszodában ragadtam” – mondja a lányka.

A sportág hazai népszerűségét és elismertségét látva azonban nem túlzunk: nagyon-nagyon kevesen ismerhetik Hais Dorottyát.

Igen ám, de a kislány csöppnyi gyerekkora óta szerepel reklámokban, filmekben.

„Apukám egyik barátja biztatott minket, hogy próbálkozzam a színészettel, mert kedves arcom lenne hozzá. Nem emlékszem az első szerepekre. A kezdetekről az maradt meg, hogy nem kaptam azonnal felkéréseket. Aztán mégis kiválasztottak egy feladatra, és az hozta magával a többit. Nem járok színiiskolába, szerintem ilyen fiatalon még nem ettől lesz színész valaki.”

Hais Dorottya szerepelt már a Társas játék nevű sorozatban, most pedig egy rövidfilmmel hívta fel magára a figyelmet. Deák Kristóf rendezte a Mindenki című alkotást, amelyben Dorottya egy kislányt játszik, aki az iskola kórus csillaga.

„Két évvel ezelőtt forgattuk a filmet, több körös szereplőválogatás után esett rám Kristóf választása. Nem gondoltam volna, hogy pont ezzel a filmmel jutunk messzire. Egy-két díj elnyerése azonban mutatta, hogy a Mindenki elnyerte a szakemberek tetszését.”

Olyannyira, hogy bekerült az Oscar-díjra jelölt rövidfilmek közé. Az út borsos ára miatt kezdetben kérdéses volt, hogy Hais Dorottya utazhat-e a február 26-i gálára. Azóta azonban eldőlt, hogy a 13 éves lányka álma megvalósul, és ott lesz Los Angelesben.

S ami a folytatást illeti: Dorottya híres színésznő és (nem vagy!) műugróbajnok akar lenni. Olimpián és világbajnokságon is szeretne szerepelni.

 

 

 

Hais Dorottya a sztár a deszkákon
5 (100%) 4 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás