Sport Tenisz

Venus Williams: nem erre számítottam

 

Az Australian Open fináléját követően nem folytatódott hasonlóan sikeresen Venus Williams szezonja, a 36 éves amerikai simán kikapott a szentpétervári premiertorna második körében.

Ha csak feleannyira jól játszott volna a szentpétervári premiertornán Venus Williams, mint múlt héten az Australian Openen, akkor biztosan nem így alakul. Csakhogy a 36 éves amerikai legenda meg sem közelítette melbourne-i teljesítményét, ennek pedig csak egy eredmény lehetett a vége: vereség a második fordulóban. Ráadásul a stabil, de klasszisnak nem nevezhető francia Kristina Mladenovic (Babos Tímea korábbi páros partnere, együtt játszottak Wimbledonban döntőt 2014-ben) ellen szenvedett nagy különbségű, 6:3, 6:1-es vereséget. A világranglista 51. helyén jegyzett Mladenovic a játék minden elemében jobban teljesített, mint a hétszeres Grand Slam-győztes ellenfele.

„Nem szerzek meglepetést, ha azt mondom: nem erre számítottam. Az Australian Open nagyon jól sikerült, végig nagyszerűen éreztem magam a pályán, az pedig egyáltalán nem viselt meg, hogy elveszítettem a döntőt, hiszen testvérem, Serena emelhette magasba a trófeát, én pedig vele örültem, fantasztikus, hogy huszonhárom Grand Slam-győzelemnél tart. Amit sajnos nem vettem észre, hogy fizikailag jobban megviselt ez a két hét Melbourne-ben, mint amennyire számítottam rá. Ráadásul Szentpétervárra repülni is kellett, időeltolódás, más az időjárás is, szóval sok minden közrejátszott. Tudom, hogy Mladenovic is sokat utazott, és ő is fázik, de egyrészt én harminchat éves vagyok, másrészt tovább is voltam versenyben az Australian Openen. Semmi gond, most pihenek egy kicsit, vagy talán nem is olyan kicsit, hanem több hetet, aztán a következő tornán már remélem minden jobb lesz ennél. Nincs sérülésem, de pihenésre van szükségem” – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón az idősebbik Williams-nővér.

Eközben a férfiaknál nincsenek nemzetközi egyéni versenyek, merthogy ezen a héten Davis-kupa-találkozókat rendeznek meg. A magyar válogatott például Szlovákiában küzd meg az euro-afrikai zóna I. csoportjának első fordulójában. A pozsonyi összecsapás előtt csütörtökön sorsoltak, eszerint Balázs Attila kezd Martin Klizan ellen, Fucsovics Márton pedig Lukas Lackoval szemben áll majd a pályán. Szombaton a párosok mérkőzése következik, vasárnap pedig ismét két egyéni összecsapást rendeznek meg. A győztes továbbjutás a második fordulóba, a vesztesnek pedig áprilisban a bennmaradásért kell pályára lépnie. A szlovák válogatott egyértelmű esélyese a mostani párharcnak.

 

 

Fotó: Al Bello/Getty Images

 

Venus Williams: nem erre számítottam
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás