Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Érkezik a Lenovo YogaBook olcsó, androidos változata

A Lenovo bemutatta a Yoga Book 360 fokos kialakításával készült Yoga A12-t. Az eszköz mindössze 299 dolláros áron lesz kapható.

  • bemutatásra került a Lenovo A12, ami a Yoga Bookhoz hasonló dizájnnal és 360 fokos kialakítással rendelkezik
  • az eszköz Intel Atom x5-ös processzor, 2 GB-nyi RAM és 32 GB-os háttértár került
  • az A12 február 8. után lesz elérhető a Lenovo oldalán 299 dolláros áron, két színben
  • a magyarországi elérhetőség részletei egyelőre ismeretlenek

Felsőkategóriás külső

Kétségtelen, hogy a Lenovo mindenkit meglepett a tavaly bemutatott, Yoga Book névre keresztelt készülékével. A ceruzás interakciókra optimalizált eszköz Windows 10-es és Androidos változatban is elérhető volt. Ellenben ahhoz sem fért kétség, hogy a modell nem az átlagfelhasználók számára készült – ez leginkább az árcédulájáról volt leolvasható. A gyártó most úgy döntött, hogy a nagysikerű dizájnt és az egyedi kialakítást kedvezőbb áron is elérhetővé teszi. Leleplezték ugyanis az új Yoga A12-t, ami tulajdonképpen egy belépő szintű hardveres konfigurációval felszerelt Yoga Book. Az árukon és a teljesítményükön kívül a legfontosabb különbség köztük az, hogy a Yoga A12 – mint az a nevében található A jelzésből is kikövetkeztethető – csak Androidos operációs rendszerrel szerezhető be.

yogaa12-1

Ideális társ a mindennapokra

A Yoga Bookhoz hasonlóan az A12 is a lenyűgöző Halo billentyűzettel készült. Ez azt jelenti, hogy a gép tanul az írási szokásokból és egy idő után a felhasználóhoz szabja a gépelési élményt. Drágább társával szemben viszont az A12 nem jegyzi meg a kézírásos mozdulatokat, de még így is kimondottan hasznos társ lehet a mindennapokban. A 12,2 hüvelykes kijelzőhöz egy gyengébb Intel Atom x5-ös processzor és 2 GB-nyi memória társul. A háttértár mérete 32 GB, ami egy-két filmhez és jónéhány dokumentumnak bőven elég. Az operációs rendszer a korábban említett Android táblagépes verziója, ami lehetővé teszi a három oszlopban történő képernyőmegosztást. Így egyszerre három alkalmazás is használható egyidőben.

yogaa12-2

Belépő szintű árcédulával

A Yoga-névhez hűen a modell a Yoga Book óta népszerű 360 fokos kialakítással rendelkezik, amellyel használható notebookként, vagy tabletként is. Az eszköz február 8. után válik elérhetővé a Lenovo oldalain szürke és az iPhone-okhoz hasonlatos pink-arany színben. A hivatalos ár 299 amerikai dollár, ami körülbelül 85 ezer forintnak felel meg. Ellenben az itthoni elérhetőségről és árról egyelőre semmit sem tudni. Annyi biztos, hogy magasabb árazásra számíthatunk, de az A12 ára valószínűleg valahol 100 ezer forint környékén alakul majd.

 

Érkezik a Lenovo YogaBook olcsó, androidos változata
4.7 (94.29%) 7 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás