eSport Játék

Jöhet az NBA 2K eLeague

A Take Two kiadó és az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA megállapodtak egy új esport liga elindításáról.

 

Nem csak a focié az esport világ

Ha esport, akkor elsőként mindenkinek a League of Legends, a Counter Strike: Global Offensive vagy épp a Hearthstone jut eszébe. Nem csoda, hiszen hosszú ideje ezek a legnézettebb esport játékok internetszerte, közülük is kimagaslik a LoL. De persze vannak más indulók is a versenyen, amelyeknek talán valamivel közelebb is állnak a hagyományos értelemben vett sporthoz. Ezek a sportjátékok, közülük is a FIFA és Pro Evolution Soccer szériák. Az utóbbi időben megfigyelhető volt, hogy egyre több profi futballklub kezdett el komolyan érdeklődni az esport iránt, hiszen a fiatalabb generációt ezzel sokkal könnyebb elérni.

Aki picit is figyelemmel kíséri az esport eseményeket és híreket, annak az is feltűnhetett, hogy hasonló magatartást követnek az észak-amerikai profi kosárlabdaklubok is. Mi is beszámoltunk már korábban a Milwaukee Bucks, a Miami Heat és a Houston Rockets nyitásáról az esport felé.

 

NBA 2K eLeague

A jövőben ez a folyamat akár jelentősen fel is gyorsulhat, hiszen az NBA képviselői megállapodtak a Take Two videojáték-kiadóval. Az EA Sports mellett a Take Two készíti a legtöbb sport témájú videojátékot. Olyan szériák készülnek évről évre a szárnyaik alatt, mint az NHL 2K, a Major League Baseball 2K, a Top Spin, a WWE 2K (már amennyire a pankrációt sportnak lehet tekinteni…) és persze az NBA 2K. Ezek az évek során jelentős fejlődésen mentek keresztül mind megvalósítás, mind technológia és tartalom, licencek terén.

Míg néhány évvel ezelőtt még az EA Sports uralta a sport videojátékok piacát, addig mostanra a 2K Sports játékai is jelentős méretű szeletet tudhatnak magukénak a tortából. Hogy mást ne is említsünk, az NBA 2K széria szép lassan teljesen kipucolta a régen egyeduralkodónak számító NBA Live szériát az emberek tudatából.

Nem csoda hát, hogy az NBA képviselői is a Take Two kiadó játékában látják a kosárlabda esport jövőjét. És nem is akármilyen jövőben gondolkoznak. A tervek szerint 2018-ban rajtolhat el az NBA 2K eLeague, amely az összes NBA klubot magába foglalná. Ez tehát 30 csapatot jelentene, mindegyiket öt-öt játékos képviselné a ligában. A játékosok nem a valódi csapattagok virtuális másait irányítanák, hanem saját avatárt készítenének. A liga lebonyolítása a valóshoz hasonlítana, vagyis hagyományos bajnokság után jöhet a rájátszás, majd a bajnoki döntő.

A tervek persze még csak körvonalazódnak, de ha minden jól alakul, jövőre új kedvenceket köszönthetnek a profi kosárlabda szerelmesei. És egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz az erőviszony alakul majd ki az eLeague-ben, mint a valódi ligában.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jöhet az NBA 2K eLeague
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás