eSport Játék

Öt új szervezet alapít Vainglory csapatot

Az esport terén lényegesen kisebb figyelemre szert tevő játékba száll be többek közt a Fnatic, az Immortals és az NRG is.

 

Esport MOBA iOS-re és Androidra

A League of Legendset aligha kell bárkinek is bemutatni, hiszen korunk legjelentősebb esport játékáról van szó. A MOBA játékok táborát erősítő alkotást ugyan lehet szeretni és nem szeretni, de a népszerűségét és az ebben rejlő hatalmas anyagi potenciált aligha vitathatja el tőle senki. Évről évre milliók játszanak vele és követik nyomon kedvenc csapataik küzdelmeit az internetes élő közvetítések során. Elmondható hát, hogy nagyon nehéz betörni az esport piac e szegletébe, a próbálkozóknak nagyjából annyi esélye van a sikerre, mint pillangónak a forgószélben.

Ehhez képest mindig akadnak próbálkozók. Ilyen a Super Evil Megacorp is, akik 2014-ben mutatták be MOBA játékukat, a Vaingloryt. A dolog érdekessége, hogy sok más játékkal szemben ez első körben csak iOS-re jelent meg, majd fél év késéssel megérkezett Androidra is. A játékmenet a klasszikus MOBA hagyományokat követi, vagyis két (ez esetben háromfős) csapat harcol egymással egy arénában, a cél pedig az ellenfél bázisának lerombolása a saját megvédése mellett. A pályákon van egy zóna, ahol MI által irányított szörnyek hemzsegnek, itt plusz feladatokat lehet teljesíteni. A Vainglory tehát leginkább a platformhasználatban tűnik ki, de így is megtalálta a maga rajongótáborát, köszönhetően többek közt kimondottan korrekt látványvilágának is.

A fejlesztő Super Evil Megacorp természetesen szeretne minél nagyobb szeletet az esport tortából, ehhez pedig minden létező eszközt meg is ragadnak. Ténykedésük révén egyre nagyobb közönséghez ér el a játék, amelyet 2016-ban már 450 millió percen keresztül követtek figyelemmel a világhálón. Hogy miért? Mert a más játékokban is a legnépszerűbbnek számító szervezetek csapatai egyre nagyobb számban jelennek meg a Vainglory versenyein is.

Eddig olyan szervezetek indítottak Vainglory csapatot, mint a Cloud9, a G2 Esports, az SK Gaming, a mousesports és a Team SoloMid. Hozzájuk pedig öt újabb csatlakozott a napokban.

A Vainglory tavaszi szezonja márciusban fog elrajtolni és a legfrissebb bejelentés szerint a fentiek mellett ezeknek a szervezeteknek is lehet majd szurkolni: Echo Fox, Fnatic, Immortals, NRG és Rogue. Az újonnan csatlakozókra a Super Evil Megacorp vezetője, Kristian Segerstrale a következőt nyilatkozta:

„Az esportok legváltozatosabb profi csapatai közül valók. A csatlakozásuk nem csak a Vainglory elmúlt egy évben történt növekedését bizonyítja, de az, hogy először alapítanak kifejezetten mobiljátékhoz csapatot, azt mutatja, hogy a 2017-es szezon minden korábbinál kiélezettebb lesz.”

 

 

 

 

 

 

 

Öt új szervezet alapít Vainglory csapatot
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás