Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

VR-headsetet mutathat be telefonokhoz a HTC

A pletykák szerint a HTC a következő néhány hónapban lerántja a leplet új VR-készülékéről, amely direkt mobiltelefonos használatra készül.

 

  • a HTC vezető pénzügyi igazgatója egy interjúban közölte, hogy a cég hamarosan egy új VR-headsetet mutat be
  • a készülék elvileg a HTC U Ultra nevű telefonjával működik majd
  • az év végén érkező eszköz egy teljesen új irányból közelít a virtuális valósághoz
  • egyelőre nincsenek részletes információk a modellről

 

Önálló, középkategóriás készülék

A CNET forrásai szerint a HTC hamarosan új VR-headsetet fog bemutatni. Chia-Lin Chang, a vállalat vezető pénzügyi igazgatója egy interjúban elárulta, hogy hónapokon belül egy új VR-szemüveg kerül piacra, ami természetesen kompatibilis lesz az új U Ultra nevű telefonnal. Chang azt is elmondta, hogy a terméket valószínűleg 2017 végén leplezik le. Az is kiderült továbbá, hogy egy saját kijelzővel rendelkező szemüvegre kell számítanunk, nem pedig egy olyan példányra, ami egy mobil képernyőjét használja. Mivel a Vive kimondottan drágának minősül, az új headset középkategóriás áron debütálhat.

htcmobilvr-1

 

Érdekli a mobilos VR a HTC-t

A HTC már meg is tette a szükséges előkészületeket a platform beüzemelésére – tavaly ugyanis elrajtolt a telefonokra tervezett Viveport M. Noha az alkalmazásokat tartalmazó áruház csak Kínában elérhető, a gyártó bőven gyűjthetett adatokat a végső verzió elkészítéséhez. Sőt, korábban egy olyan videó is előkerült, amiben egy Vive márkájú telefon volt látható. Bár arra utaló jel nincs, hogy a HTC komolyan foglalkozik egy ilyen mobil létrehozásával, de az bizonyos, hogy a vállalat érdekelt a témában.

htcmobilvr-2

Egyetlen kábellel működhet

A legtöbb mobil VR-eszköz alapkoncepciója, hogy egy telefont kell egy headsetbe illeszteni. A szemüveg ezáltal a készülék szenzorait használja, ami viszont sok hátránnyal jár. Emiatt egyre nagyobb az érdeklődés az önálló modellek iránt – egyáltalán nem meglepő tehát, hogy a HTC forradalmasítani szeretné a mobilos VR-termékek piacát. Chang kijelentéseiből arra lehet következtetni, hogy a nemsokára érkező új VR-eszköz egyetlen USB-C kábellel csatlakozik majd a szükséges mobiltelefonhoz, ám még semmi sincs kőbe vésve.

 

VR-headsetet mutathat be telefonokhoz a HTC
5 (100%) 3 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás