Játék Játék Hírek Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Egyszerre mutatkozhat be a GTX 1080 Ti és az AMD Vega

Úgy tűnik, hogy az NVIDIA akkor kívánja bemutatni új videokártyáját, amikor az AMD leleplezi a Vega-architektúrát.

  • egy napon jelenhet meg a GTX 1080 Ti és az AMD Vega-architektúra
  • az NVIDIA február 28-ra időzítette a GeForce GTX PC Gaming Celebrationt
  • szinten ekkorra esedékes az AMD Capsaicin and Cream stream is, ahol a rivális leleplezheti a Vega-technológiát
  • legutóbb ilyenkor lett bemutatva a GTX TITAN X, így valószínű, hogy valamilyen információra számíthatunk

Szándékos időzítés

Egy nemrég közzétett tweetben az NVIDIA bejelentette, hogy a GeForce-eseményét ugyan azon az estén rendezi meg, mint amikor sor kerül a konkurens AMD nagy bemutatójára. A GeForce GTX PC Gaming Celebration névre keresztelt show február 28-án, Csendes-óceáni (téli) idő szerint este fél hétkor kezdődik. Ez azt jelenti, hogy a rendezvény megnyitója itthoni idő szerint már március 1-jén, hajnali fél négykor lesz esedékes. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan hová várják az érdeklődőket, de hamarosan ez is kiderül majd.

gtx1080tivega-1
Az említett tweet, melyben a cég bejelenti új eseményét

Így kontrázhat az NVIDIA

A GeForce GTX PC Gaming Celebration keretein belül nem csupán a szokásos versenyekre számíthatunk, hiszen az NVIDIA nagy meglepetést ígér bejelentésében. Ebből az következik, hogy nagy valószínűséggel lehull a lepel a GTX 1080 Ti-ről és erről először a San Fransisco-i esemény résztvevői értesülhetnek. Ez azért sem lenne meglepő fordulat, mert szintén február 28-án kerül sor a rivális AMD által korábban beharangozott Capsaicin and Cream című élő közvetítésre is. Mivel az AMD minden bizonnyal ekkor mutatja be a nagyközönségnek a Vega-architektúrát, könnyen lehet, hogy erre a kaliforniai vállalat a GTX 1080 Ti-vel szeretne felelni.

gtx1080tivega-2

Mire számíthatunk?

Korábban számos példa volt már arra, hogy az NVIDIA ez idő tájt mutatta be GeForce-modelljeit – legutóbb például a 2015-ös GTX TITAN X lett bejelentve ilyenkor. Így tehát szinte kézpénznek vehető, hogy legrosszabb esetben is kapni fogunk valami hírt a GTX 1080 Ti felől. Ennek ellenére akár az új Pascal-szériáról is érkezhet néhány információ, hiszen lassan egy éve annak, hogy elérhetővé vált a forradalmi GTX 10-es sorozat első tagja, a GTX 1080.

 

Egyszerre mutatkozhat be a GTX 1080 Ti és az AMD Vega
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás