eSport Játék

A Fnatic menedzseli az AS Roma esport csapatát

Az olasz futballklub is saját FIFA csapatot indít, ebben segít nekik a szervezet.

 

Újabb profi futball klub száll be az esportba

Lassan elmondhatjuk, hogy minden hétre jut egy olyan hír, amely valamely profi sportegyesület esport törekvéseiről számol be. Az elmúlt időszakban egyre több és több futball és kosárlabdacsapat határoz úgy, hogy valamilyen formában beszállnak a szórakoztatóipar egyik leggyorsabban fejlődő ágába. Hogy csak a futballnál maradjunk, olyan klubok alapítottak már külön esport szakosztályt, mint a Paris Saint-Germain, az Ajax, a PSV Eindhoven, a Sporting, a Manchester City, a West Ham United, az FC Schalke 04, a Wolfsburg, a Valencia, a Besiktas vagy a Santos. De ez korántsem a teljes lista. Elég csak visszaemlékezni, hogy néhány héttel ezelőtt Hollandiában megalapították az E-Divisie-t, a holland labdarúgó liga esport változatát, amelybe mind a 18 első osztályú csapat beszállt.

És most egy újabb ország újabb csapata jelentette be, hogy ily módon próbálnak csatornát nyitni a fiatalabb generáció felé.

Az olasz fővárosban székelő Associazione Sportiva Roma, vagyis az AS Roma megalapította saját esport szakosztályát. Ebben pedig az egyik legrutinosabb és egyben legismertebb szervezet, a Fnatic nyújt nekik segítséget. Az 1927-ben alapított klub önmagában vajmi keveset ért az esport világához, ezért állapodtak meg a Fnatic-kal, akik segítettek az első három játékos leigazolásában is. Emellett a Fnatic biztosítja az edzési és tanulási lehetőségeket, szervezi a versenyeken és tornákon való részvételt és menedzseli az esport tevékenységhez kötődő összes folyamatot.

Az AS Roma és a Fnatic kötelékébe tartozik tehát mostantól Aman „Aman” Seddiqi, Sam „Poacher” Carmody és Nicoló „Insa” Mirra. Hármuk munkáját Colin Johnson fogja közvetlenül koordinálni és felügyelni, ő lesz a trió csapatkapitánya. A három játékost nem akárkik mutatták be a klub rajongóinak. Az alábbi videón ugyanis a csapat jelenleg az Arsenaltól kölcsönben szereplő kapus, Wojciech Szczęsny, valamint a csapat egyik húzóembere, Stephan El Shaarawy köszönti őket. A bő háromnegyed órás bemutatkozás során a srácok a két sztár csapatában szerepelhetett és máris megmutathatta, hogy milyen FIFA játékosok is valójában. Két barátságos meccset játszottak, amelyből az első 1:1-re végződött. A másodikon viszont már sokkal több gól született: ezt Szczęsny csapata nyerte 4:2-re.

 

 

 

 

A Fnatic menedzseli az AS Roma esport csapatát
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás