Foci Sport

A Fradi eladja legpiacképesebb játékosát!

A Ferencváros eladja – ecuadori válogatott- játékosát, Christian Ramirest. A védő Oroszországba szerződik 1,5 millió Euroért.

A 22 éves Ramírez még 2015.01.28-án érkezett az Üllői útra Düsseldorfból, előszőr kölcsönbe, aztán sikerült őt végleg megvásárolni. Azonnal a kezdő csapatban találta magát és hamar megmutatta, hogy az NB1-ből kiemelkedik. Bár nem játszott hibátlanul, bátran vállalkozott a támadások segítésére, jól cselezett és gólokat is szerzett. A 2015-16-os idényben meghatározó tagja volt a hazai porondon minden trófeát megnyerő zöld-fehéreknek, 28 bajnokin 4 gólt is szerzett. Nem csak a magyar bajnokságban volt eredményes, hanem az ecuadori válogatottban is. Hazája válogatottjának stabil játékosaként fontos gólt szerzett a vb selejtszőn Chile ellen.
 
Üzletileg kétségtelenűl jól járt a Fradi, hiszen szűk két év alatt több mint 1 millió Eurót keresett rajta, de Ramiressel a csapat egyik legjobb játékosa távozik, az idén amúgy is szellős védelemből. Persze, arról megoszlanak a vélemények, hogy mi okozza az idén összel bekapott rengeteg gólt. Nem csak a – tavaly betonbiztos- védelem lett ingatag, az egész csapat krízisen megy keresztül a szerencsétlenül sikerült albánok elleni BL selejtező óta. A Ferencváros nyári felkészülése is rövid volt, a történelmi EB siker miatt, ahova a Ferencváros adta a legtöbb, számszerint hat játékost. A nyáron távozó Nagy Ádám helyét sem igazán sikerült betölteni, ezért a szűrő hiánya miatt a védelemre sokkal nagyobb teher hárul, amivel egyelőre nem sikerül megbirkóznia.
Ramíres távozásával Doll még nehezebb helyzetbe kerül, a cserepadon nem hemzsegnek a bevethető védő játékosok. Az edzőt imádják a ferencvárosi szurkolók és helyzete a csapat felemás szereplése ellenére stabilnak látszik. A télen Nagy Dominik is távozik a csapatból, ő 1 millió Euroért szerződött a lengyel Legia Varsóhoz.
 
A Fradinak erősítenie kell a télen, ha meg akarja védeni a bajnoki címét, a nyáron Djuricin kivételével nem sikerült meghatározó játékost szerződtetni. A téli holtszezonban várhatóan nagyon aktív lesz az igazolások területén a Ferencváros, nagy jövés menés várható. További távozókra lehet számítani, akár több nagy reménnyel érkező játékostól is elköszönhetnek, úgy néz ki Doll nem a levegőbe beszélt, legutóbbi sajtó tájékoztatóján. A legnagyobb multú és legnagyobb utánpótlás bázissal rendelkező magyar futball csapat hosszú évek óta nem tud fiatalokat felhozni, úgyhogy maradnak a külföldi játékosok.
 
Többek között egy nagy névvel tárgyalnak az üllői úton, egyelőre titok ki lehet az, de ha sikerül, az eddigi legnagyobb sztár igazol az NB1-be…
 
 
A Fradi eladja legpiacképesebb játékosát!
5 (100%) 5 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás