Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Nyilvános a Samsung Galaxy S8+ konfigurációja

Újabb információ látott napvilágot a hamarosan debütáló Samsung Galaxy-szériáról: immáron az S8+ teljes specifikációja nyilvános.

  • elérhetővé vált a Samsung Galaxy S8+ teljes leírása
  • az adatok alapján a modell egy Snapdragon 835-ös CPU-val, 4 GB RAM-mal és 64 GB-nyi háttértárral lesz kapható
  • az S8+ egy 6,2 hüvelykes hajlított, lekerekített sarkú, Super AMOLED kijelzővel rendelkezik
  • egyelőre nem tudni, hogy a standard S8 milyen specifikációval lesz bemutatva

Óriási, hajlított és kerekített sarkú kijelző

Valószínűleg a Samsung következő generációs mobiljai csak március végén kerülnek bemutatásra, azonban egyre több adat szivárog ki a készülékekkel kapcsolatban. Most például a Galaxy S8+ típusú modell teljes leírása vált nyilvánosan elérhetővé a Twitteren. A jelek szerint nem csak egy felsőkategóriás hardveres konfigurációval kell kalkulálnunk, hanem egy hatalmas, 6,2 hüvelyk átmérőjű, Super AMOLED kijelzővel is. A QHD+ (3200 x 1800 pixeles) felbontású panel lekerekített sarkokkal rendelkezik, így a valós átmérője ‘csak’ 6,1 inch. Mivel az S8-as sorozat elméletben már nélkülözni fogja a fizikai gombokat, ezért az eszköz mérete nagyjából a Note 7-ével egyezhet meg.

galaxys8+-1

Egységes hardver

Természetesen megmarad a jól bevált hajlított ív is; legalábbis az S8+ esetében. A standard verzió minden bizonnyal lapos képernyővel készül. Ez utóbbi a pletykák szerint egy 5,7 hüvelykes kijelzőt kap, tehát érezhetően kisebb és kompaktabb lesz. A két eszköz viszont csak ennyiben különbözik – a hardveres képességeik elméletileg megegyeznek. A számítási feladatokért egy Snapdragon 835-ös processzor felel, míg a tökéletes képekről egy 12 megapixeles hát-, valamint egy 8 megapixeles előlapi kamera gondoskodik. Memória terén 4 GB-nyi RAM-ra támaszkodhatunk, amit egy 64 GB-os háttértár egészít ki.

galaxys8+-2

Már csak az S8-ra kell várnunk

Ám a közös hardveres specifikáció korántsem jelenti, hogy az S8 és az S8+ ugyanolyan extrákkal lesznek kaphatók. Annyi biztos, hogy a nagyobb telefon IP68-as por- és vízállósági tanúsítványt kapott, valamint egy írisz szkennerrel lett kiegészítve. A leírás megerősíti a korábbi találgatásokat is, miszerint a mobiltelefon támogatni fogja a vezeték nélküli töltést. Azt egyelőre nem tudni, hogy az előbb felsoroltakból mi lesz igaz az S8-ra.

 

Nyilvános a Samsung Galaxy S8+ konfigurációja
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás