Játék Játék Hírek Játék Újdonság

Az ismerőseink ijesztgetnek a PlayStation VR új horrorjátékában

A The Persistence című VR-játék teljesen egyedi módon közelíti meg a virtuális valóság, a horror és a többjátékos mód fogalmát.

  • felbukkant a The Persistence bejelentése, ami alapján egy egyedi horrorjáték áll fejlesztés alatt
  • a Firesprite stúdiójában készülő projekt lényege, hogy a játékost az ismerősei ijesztgethetik egy realisztikus, sci-fi környezetben
  • a PlayStation VR-ra érkező játékról egyelőre keveset tudni

Barátból ellenség

A legtöbb VR-játék egyszemélyes élményt garantál, ami nem meglepő, hiszen mások nem igazán tudnak betekinteni a headset mögé. Ez a virtuális valóság egyik legnagyobb problémája, mivel a videojátékok bizonyos esetekben sokkal szórakoztatóbbak, ha többen játsszák őket. Ebből indult ki a Firesprite fejlesztőcsapata is, akik egy egyedi ötlettel álltak elő. A hamarosan megjelenő horrorjátékukban a játékos ismerőseire bízzák az ijesztgetést. A The Persistence-ben ugyanis egy mobilos alkalmazás segítségével a szobában lévők láthatják a játék térképét. Ebből kifolyólag átvehetik az irányítást a játék felett és a játékost különböző akadályokkal hátráltathatják: ellenfeleket küldhetnek rá, vagy éppen elzárhatják előle a menekülés útját.

thepersistence-1

Procedurálisan generált pályák

Ráadásul más horrorjátékokkal szemben a The Persistence-ben nem kiismerhető a térkép sem. Az ugyanis minden egyes játék alkalmával megváltozik. Mivel pedig az előre gyártott elemekből létrehozott területhez az applikációval is hozzá lehet férni, sosem élhető át kétszer ugyanaz az élmény. Ez megnehezíti továbbá a játékos dolgát is, mert a procedurálisan generált világ nem ismerhető ki és a program így nem játszható emlékezetből sem. Nincsenek előre beállított átvezető jelenetek és ijesztgetések sem. Mindez persze felveti a kérdést, hogy van-e történet vagy egyáltalán kell-e valamilyen szál, amin a játékos felfedezheti a futurisztikus környezetet.

thepersistence-2

Még semmi konkrétumot nem lehet tudni

Sajnos azonban egyelőre csak ennyit lehet tudni a projektről. Azon kívül, hogy a The Persistence egy űrhajón játszódik, szinte semmi konkrétum nem derült ki az első előzetesből. Ennélfogva sem a megjelenés dátuma, sem más adat nem ismert a Firesprite alkotásával kapcsolatban. A PlayStation VR-ra érkező játék még csak vázlat szintjén létezik, ezért az is előfordulhat, hogy a tervek törlésre kerülnek. Remélhető, hogy erre nem fog sor kerülni – már csak azért sem, mert egy nagyon eredeti elképzeléssel van dolgunk.

 

Az ismerőseink ijesztgetnek a PlayStation VR új horrorjátékában
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás