Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Moduláris alapokkal érkezik a TAG Heuer új okosórája

A nagy múltra visszatekintő TAG Heuer már 2015 végén bemutatta első okosóráját, amivel élen járt a klasszikus óragyártók között, most pedig ismét innovatív megoldásokkal rukkolt elő.

 

Szabadon alakítható

A híres svájci óragyár, a TAG Heuer a napokban rántotta le a leplet legújabb viselhető okoseszközéről, ez pedig a Connected Modular 45 nevet viseli. Az újdonság kapcsán természetesen nem kétséges, hogy minden egyes eleme kifinomult és az anyaghasználat is különleges. Az óra alapjait titánium alkatrészek adják, amelyek a már klasszikusnak tekinthető Calibre 5 formájú tokban öltöttek testet. Ami az újdonságot egyedivé teszi, az hogy a különböző elemei szabadon cserélhetők. Erre utal a névben szereplő Modular szó is. Az egyedülálló és különleges modell esetében a cserélhető szíjaknak, csatoknak és egyéb elemeknek köszönhetően 56 különböző kombináció hozható létre. Ezek között találhatóak titán, bőr és gumi szíjak, kerámia tokok és olyan extrák is, mint a gyémánt berakású számlap káva. Ezek mindegyik jócskán megnövelheti az amúgy sem épp a legolcsóbb árat.

TAG Heuer Connected Modular 45_1_2

A technológiai háttér

A TAG Heuer Connected Modular 45 számlapját egy 1,39 inch átmérőjű AMOLED kijelző adja, amit egy zafírkristály üveg véd. Mindez egy 45 mm széles tokban foglal helyet, amelybe Intel Atom Z34 sorozatú rendszerchipet építettek be. Ehhez 512 MB-nyi rendszermemória, valamint 4 GB-nyi beépített tárhely csatlakozik. Utóbbinak nincs lehetőség a bővítésére, de ez talán nem is meglepő. A működtetéshez szükséges energiát egy 410 mAh-s akkumulátor szolgáltatja, amely az előrejelzések szerint akár 25 órára is elegendő, azaz egy teljes napot kényelmesen kibír. A kapcsolati lehetőségek között megtalálható a WiFi, a Bluetooth és az NFC is. A szoftveres alapokat, ahogyan eddig, úgy most is az Android Wear adja, amely már a 2.0-ás verzióval van jelen. Fontos megemlíteni, hogy az óra akár víz alatt is használható, ráadásul egészen 50 méteres mélységig. Ez azoknak a leendő felhasználóknak lehet fontos, akik búvárkodás közben is használnák viselhető okos kiegészítőjüket.

 

A TAG Heuer Connected Modular 45 okosóra várhatóan áprilisban kerül forgalomba. Az előrejelzések szerint az újdonság árcéduláján 1600 eurós összeg szerepel majd, ami a különböző moduláris elemekkel tarkítva akár ennek a sokszorosa is lehet.

Moduláris alapokkal érkezik a TAG Heuer új okosórája
4 (80%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás